Poșta Franceză, greșeală sau predicție? Pe harta UE figurează România Mare

Timbru UE
Timbru UE

Poșta franceză a realizat un lucru la care milioane de români visează de zeci de ani: Republica Moldova, Bucovina de Nord și Basarabia de Sud, alipite României, ajungându-se astfel la România Mare, de la 1 decembrie 1918. În acest mod cele trei provincii ar face parte automat și din Uniunea Europeană, scrie timpul.md.

Nu este vorba despre o ficțiune geopolitică, ci despre o imagine tipărită pe sute de mii de timbre emise de Poșta franceză, răspândite în toată lumea, odată cu corespondențele plecate din Hexagon către cele patru puncte cardinale, dar și în albumele colecționarilor de mărci poștale. Timbrul, tipărit în cadrul unei colecții intitulate generic, „Lumea 2011”, fixează cu fidelitate maximă hărțile tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reproducând fără greșeală hotarele țărilor, cu excepția României, care figurează cu conturul consacrat în perioada interbelică. Adică atunci când frontierele patriei încadrau și provinciile ulterior răpite de imperiul sovietic. Textul din partea stângă superioară nu lasă loc de îndoieli și explică: „Uniunea Europeană, 27 de state membre de la 1 ianuarie 2007”.

„Să știe Poșta Franceză, una dintre cele mai respectabile instituții de stat ale Franței - țară care este unul dintre polii de greutate ai Uniunii Europene - ceva în plus față de ce știm noi? Să fie vorba despre o eroare - dar una frumoasă, să recunoaștem - a unor funcționari publici, sau de o premoniție istorică a verilor de gintă latină?”, se întreabă cei de la timpul.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel