PNDL3, criticat de USR, cerut de primarii partidului. Dominic Fritz vrea 25 de milioane de euro

Facebook Dominic Fritz
Facebook Dominic Fritz

În timp ce USR critică programul Anghel Saligny (PNDL3), primarii care fac parte din partid ar vrea să obţină finanţări din acesta. Este şi cazul lui Dominic Fritz, primarul Timişoarei, care cere 25 de milioane de euro pentru UAT-ul pe care îl conduce. 

„PNDL 3 este însă o hoție. Este programul becurilor de 1.800 de euro și a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurși în buzunarele baronilor. Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogățit baronii locali, moștenite de la Liviu Dragnea”, susținea, la 1 septembrie, conducerea USR, conform Newsweek

Cu toate astea, primăria Timişoara a anunţat că vrea să obţină o finanţare de peste 25 de milioane de euro din programul Anghel Saligny, pentru a realiza pasajul Soventul. 

„Suntem într-o continuă căutare de fonduri pe care să le atragem pentru proiectele Timișoarei, fiecare leu obținut din fonduri nerambursabile fiind un leu câștigat pentru bugetul orașului. Pasajul Solventul este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură pe care le avem în lucru și de aceea este important să obținem acum această finanțare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a mai depus deja două proiecte de peste 17 milioane de lei pe Programul „Anghel Saligny”, pentru construcția unei noi pasarele pietonale amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul și reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, aflată în zona Iosefin-Dâmbovița.

Şi Clotilde Armand cere bani din PNDL3, pentru extinderea rețelei de apă din acest sector. 

Claudiu Năsui despre PNDL3: A gonit fondurile UE 

"Noi am avut PNDL 1 și PNDL 2. În momentul în care a fost dezbaterea pe PNDL 3, ni se arătau drumuri neasfaltate. Și apoi ne uitam: stați puțin, UAT (n.r. Unitate Administrativ-Teritorială) câți bani a luat din PNDL? Aaa, deci a luat o groază de bani și nu a făcut nimic. S-au făcut numai SF-uri, numai proiecte tehnice, care nu au ajuns niciodată să fie construite, sau firme de construcții care și-au bătut joc și au pus asfalt peste pământ, direct.

Deci practic bani pentru lucrurile astea au fost. Uitați-vă în toate locurile în care s-au dat mulți bani la stat. A ieșit mai bine? Pentru că nu e un program nou, nu e o idee nouă, să zicem "hai să experimentăm". Nu, l-am făcut deja de două ori și de două ori a dat aceleași rezultate și a treia oară e cusut cu ață albă. De ce se face acum? De ce era atâta grabă să se facă înainte de Congresul PNL?

Adică e un secret public, toată lumea știe", a declarat Claudiu Năsui, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, "Ce se întâmplă?"

VEZI CONTINUAREA AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel