PNL pregătește un proiect prezidențial în jurul lui Nicolae Ciucă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a anunțat miercuri că partidul este angajat în elaborarea unui proiect prezidențial care să îl înglobeze pe liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Stroe a subliniat că are încredere în acest proiect prezidențial și își dorește realizarea lui, dar cu condiția unei colaborări între partide. El a menționat că PSD și PNL vor examina și vor analiza această propunere. Mai mult, Stroe a afirmat că oferta, dacă va fi una comună, va fi complexă, incluzând funcții precum cea de premier și multe alte poziții importante, printre care și funcția de comisar european.

Întrebat dacă este dispus să îl voteze pe Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale, Stroe a declarat: "Nu vă ascund că lucrăm la acest proiect prezidențial care să îl înglobeze pe domnul Ciucă. Cred în acest proiect prezidențial, ni-l dorim, dar în situația în care vom merge împreună vom vedea și vom analiza. (...) Când vorbim de oferta de la toamnă, nu ne referim doar la președinte. Oferta noastră, dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier și multe alte funcții importante. Funcția de comisar european. Să nu își imagineze cineva că celălalt partid nu va fi reprezentat în această construcție, iar ponderea va fi una echilibrată."

Cu privire la posibilitatea unei candidaturi comune la alegerile prezidențiale, Stroe a afirmat că este o continuare firească a unei guvernări funcționale. "Cred în această construcție, cred că vom confirma la locale și va fi un argument suficient pentru a merge mai departe cu această construcție", a adăugat el.

Declarațiile vin în contextul unei colaborări tot mai strânse între PNL și PSD, iar posibilitatea unei candidaturi comune la prezidențiale rămâne o temă de discuție intensă în cadrul scenei politice românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel