PMP critică Guvernul demis Cîțu: Fondul de Rezervă pare a fi un cadou prețios doar pentru primarii PNL și PSD

PMP critică Guvernul Cîțu: Fondul de Rezervă pare a fi un cadou prețios doar pentru primarii PNL și PSDPMP critică Guvernul Cîțu: Fondul de Rezervă pare a fi un cadou prețios doar pentru primarii PNL și PSD
PMP critică Guvernul Cîțu: Fondul de Rezervă pare a fi un cadou prețios doar pentru primarii PNL și PSDPMP critică Guvernul Cîțu: Fondul de Rezervă pare a fi un cadou prețios doar pentru primarii PNL și PSD

Partidul Mișcarea Populară (PMP) transmite că 'dezvoltarea locală nu trebuie să aibă culoare politică' și 'Fondul de Rezervă pare a fi un cadou prețios doar pentru primarii PNL și PSD'. 

'Fondul de Rezervă al Guvernului pare a fi un cadou prețios doar pentru primarii PNL și PSD. Guvernul a deblocat deja 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului, cei mai mulți bani reprezentând  răsplata pentru edilii liberali care i-au dat votul lui Florin Cîțu, la alegerile de partid.

Președintele Cristian Diaconescu acuză  direcționarea  politică a banilor  pentru  investiții, ceea ce este ilegal și neconstituțional. Domnul Diaconescu atrage atenția că acordarea acestor fonduri  guvernamentale nu țin cont, din păcate,  de nevoile UAT-urilor, iar criteriile aplicate sunt  arbitrare și discreționare.

Astfel, din 47 localități cu primari PMP, doar 19 au primit finanțare prin Fondul de Rezervă al Guvernului. Un exemplu concludent, în acest sens, este comuna Ceanu Mare din județul Cluj, avându-l ca primar pe Virgil Păcurar (PMP),  care a primit doar 50.000 de lei, deși nevoile urgente ale comunității erau de 2 milioane de lei. Localitatea Ceanu Mare are 13 sate, 4 școli, 4 dispensare, mulți km de drum comunal și toate au nevoie de renovare și modernizare.

Un alt caz de primar PMP, care pare să fi fost pedepsit pentru coloratura sa politică este în localitatea Sânpetru de Cîmpie (județul Mureș), unde, deși edilul nostru a solicitat finanțare pentru lucrări publice, în interesul cetățenilor, nu a primit niciun ban pentru dezvoltare locală.

Comunele și orașele României nu au culoare politică și au nevoi  urgente de modernizare.  Ține de respectul pentru români felul în care un Guvern înțelege să aloce aceste fonduri.', transmite PMP, într-un comunicat de presă.

PSD Vrancea: Guvernul demis Cîțu umilește administrațiile locale conduse de primari PSD. Edilii noștri au primit 1,26% din sumele solicitate

Partidul Social Democrat Vrancea critică alocările făcute de Guvernul Cîțu din fondul de rezervă.

După ce Guvernul Cîțu a alocat diferențial fonduri către primăriile din țară, PSD Vrancea critică procentul de doar 1,26% de fonduri solicitate de edilii PSD din județ:

'Cu ultima suflare, Cîțu achită datoriile personale din banii românilor, a  pensionarilor și a copiilor pentru care nu a găsit soluții de a le mări veniturile. Rectificarea bugetară recent aruncată în piață de guvernul demis Cîțu umilește administrațiile locale conduse de primari PSD, parcă în aceste localități nu ar  trăi tot români.

Cel mai grav este  că în Vrancea, ospătarul  șef  din  prefectură, a mai  și  mimat  un  interes  deosebit  pentru  localități  solicitându-le  acestora  sumele  necesare pentru a le înainta guvernului, a cărui reprezentant este. Și a reușit  performanța de a obține 1,26% din sumele solicitate de edilii PSD. Praf în ochi  doar ca să se laude ei, PNL-iștii, câți bani au adus ei în județ. Bătaie de joc la  adresa  vrâncenilor  și  o  dovadă  CLARĂ de  politică  golănească,  politică  a  intimidării și umilirii, abordare părtinitoare pe criterii politice nu pe nevoi.'. Citește continuarea AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel