PLAFONARE DOBÂNZI CREDITE. Ludovic Orban-Daniel Zamfir, tensiuni PNL. ”Nu acesta este MOTIVUL”

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat pe senatorul PNL Daniel Zamfir, după inițiativa legislativă a acestuia privind plafonarea dobânzilor la credite de la bănci și de IFN. 

Ludovic Orban a afirmat că PNL nu susține legea, dar o susține consilierul premierului. El s-a referi la Gheorghe Piperea, fost consilier al lui Mihai Tudose, pentru scurtă vreme. Proiectul este susținut de parlamentari de la toate partidele politice. Proiectul mai este semnat, de exemplu, de Alina Gorghiu, Mario Oprea, Ben Oni Ardelean, Adriana Săftoiu, Ion Popa.

De când știa Orban de lege

Daniel Zamfir a precizat, la Antena 3, că a avut o discuție ”de acum cinci luni” cu Ludovic Orban despre ”trei proiecte de legi și anume legea privind plafonarea dobânzilor IFN-urilor și a băncilor, legea privind recuperatorii și legea leasingului”. 

[citeste si]

”Are pe mail aceste proiecte de legi din 5 iulie 2017. Știa foarte bine proiectele dl Orban. Eu am inițiat aceste proiecte cu profesorul Piperea cu mult înainte să fie consilierul prim-ministrului (n.r. în prezent acesta nemaifiind consilier al lui Mihai Tudose). (...) Colegilor mei le-aș aminti că dl Piperea este cel care în urmă cu mai puțin de un an era propus să fie președintele PNL București. Vreau să-i asigur pe colegi că el gândește la fel. Nu și-a schimbat abordarea.” a precizat liberalul. 

Isărescu, primul inițiator

Daniel Zamfir a adăugat în ceea ce privește legea ”controversată”, și anume cea privind plafonarea dobânzilor, că ideea ”este textul de lege pe care-l regăsim din anul 2000 în Ordonanța 9 la articolul 5, ordonanță inițiată de fostul premier, Mugur Isărescu. Mai mult, revine în OUG 13 din 2011. Nu este o invenție. Exact așa am preluat-o. În luna august, dl Vasilescu transmitea că în situații deosebite și-n alte țări din Europa s-au luat astfel de decizii și chiar spunea că e prerogativa Parlamentului. Nu are nicio legătură cu vreo găselniță sau vreo tentativă de-a mea sau a lui Piperea”. 

Adevăratul motiv al avertismentului lui Orban

În ceea ce privește atacul lui Orban, Zamfir a spus: ”Sentimentul meu este că nu acesta este motivul, pentru că s-a spus că deviez de la linia partidului. Eu nu știu de vreo inițiativă în PNL care să susțină necondiționat practicile băncilor și IFN-urilor.”. În acest context, Zamfir subliniază că nu înțelege avertismentul lui Orban. 

Într-o concluzie, Zamfir a precizat că așteaptă o dezbatere în interiorul PNL și că vrea să vadă care investitor este nemulțumit că se va reduce dobânda. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel