Piedone anunță candidatura la Primăria Capitalei: Oamenii nu te aleg dacă ai fost olimpic la matematică

foto Inquam Photos/ Octav Ganea
foto Inquam Photos/ Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone anunță lansarea oficială a candidaturii sale de partea PUSL pentru Primăria Capitalei, la Sala Palatului, pe 5 Aprilie.

Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Unității Social Liberale (PUSL) la Primăria Capitalei, a anunțat la Antena 3 data lansării oficiale a campaniei sale.

El a declarat: „Pe 5 aprilie, la Sala Palatului, va fi un eveniment pentru anunțarea candidatului, subsemnatul, și candidații pentru primăriile de sector. Pe 5 aprilie la Sala Palatului, va exista lansarea candidaților PUSL”.

„Degeaba au carapace și mașinării de partid. Nu au motor. Eu pot avea un motor de peste 2 milioane de cai putere, cetățenii Bucureștiului. Eu am nevoie de acest motor, al oamenilor care s-au cam săturat de politicieni.  A te alege în funcția de primar nu te alege dacă ai fost olimpic la matematică, nu te alege dacă ai depus jurământul lui Socrate, nu te alege dacă ai milioane de euro în cont. Ei rezonează și vor să aibă ceva alături de ei. Eu, în cei 30 de ani, nu m-am ridicat de la firul de iarbă. Datorită greutății mele, forța gravitațională m-a menținut cu picioarele pe pământ”, încheie Piedone.

Vă reamintim că un sondaj CURS recent a dezvăluit preferințele bucureștenilor pentru Primăria Generală, întrebați fiind - ”dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, cu cine aţi vota la Primăria Generală?”. Nicușor Dan, susținut de Alianța Forța Dreptei, conduce detașat cu 36% din intențiile de vot, urmat de Gabriela Firea (PSD) cu 33%. Sebastian Burduja (PNL) ar obține 8%, situându-se sub Mihai Enache (AUR) și Diana Șoșoacă, ambii cu 8% și respectiv 10%. O surpriză o constituie Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, care a adunat 10% din voturi spontan, fiind numit de către respondenți.

De asemenea, primarul Sectorului 5, a afirmat marți la Parlament că Gabriela Firea ar urma să candideze pentru București din “postura de învinsă”. Astfel, acesta a completat mai departe spunând “cu tot respectul, eu nu pot să o susțin, pentru că orice cal devine gloabă”. 

Inițial, din cauza unei erori de comunicare, opinia publică a considerat că Piedone făcea referire la Firea când a folosit această expresie. Totuși, acesta a clarificat ulterior că făcea referire la sine, anulând orice idee de conflict între cei doi.

"Aici mă refer la mine. Cu tot respectul pentru Gabi Firea, cu tot respectul pentru evoluția politică și ea știe foarte bine, prima dată când a candidat pentru Primăria Capitalei, eu Cristian Popescu am susținut-o. Alții nu au susținut-o. Eu nu m-am dezis. Azi, când am pronunțat "gloabă", m-am referit la mine. Eu, Cristian Popescu, consider că ating vârful carierei mele și după mă retrag ca să pot să-mi cresc nepoții. Eu am zis de mine. Eu - "orice cal mâine devin gloabă". Ca toți alții de altfel. Ceea ce pot eu este să pun anumite puncte pe i. Dacă nu se configurează (n.r. profilul candidatulu), ca să fie clar, candidez la Primăria Capitalei", a declarat Cristian Popescu Piedone, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel