Persoane decedate pe lista dosarelor aprobate în vederea obţinerii unei case ANL în Călăraşi

ANL calarasi
ANL calarasi

Deşi au fost semnalate diverse nereguli la întocmirea hotărârii de repartizare a caselor ANL, majoritatea consilierilor locali ai municipiului Călăraşi au votat "pentru", informează Observator de Călăraşi.

autor: Adrian Stroescu

ANL calarasiPe lista de priorităţi aprobată de consilierii locali se aflau dosarele "complete" a 221 de tineri care întrunesc condiţiile necesare pentru alocarea unei locuinţe ANL în regim de închiriere. Consilierul Georgică Vieru Burlescu a întrebat preşedintele Comisiei de analiză a dosarelor, viceprimarul Picu Şişman, de ce de la poziţia 217 până la 222, titularii nu au trecută suprafaţa. Întrucât actualul preşedinte de comisie nu a ştiut ce să răspundă, fostul preşedinte, viceprimarul Nicolae Cuţăr, a lămurit situaţia: "Persoanele respective nu au depus acte la dosar din care să reiasă suprafaţa locativă".

Lista ANL trebuia aprobată până la finele lunii februarie

Instituţia Prefectului Judeţului Călăraşi l-a informat pe secretarul Primăriei Municipiului Călăraşi, Emanuel Mărgărit Sârbu, că H.CL 152.28.07.2011 nu este legală întrucât sunt încălcate dispoziţiile Legii nr. 152/1998, conform cărora analizarea solicitărilor şi stabilirea listei de priorităţi se fac anual, până la finele lunii februarie, luându-se în considerare cererile depuse până la sfârşitul anului precedent. Membrii Comisiei de analiză a solicitărilor de ANL au justificat că nu au avut timp să le verifice până la finele lunii februarie, ţinând cont de numărul mare de dosare (221 complete şi 747 incomplete) înregistrate la nivelul Primăriei Călăraşi.

Morţi şi actuali chiriaşi ANL, prezenţi în proiectul aprobat

La o simplă verificare a dosarelor incomplete se putea observa cu uşurinţă că în evidenţa Primăriei Călăraşi se mai află încă dosarele tinerilor care au primit încă din anul 2008 o locuinţă în regim de închiriere. Legal, în momentul în care primeşti o locuinţă ANL, dosarul se transmite la SPCTAFL Călăraşi unde este arhivat. De ce aceste documente mai figurează încă pe lista dosarelor incomplete? Nu se ştie încă. Tot pe această listă se află persoane care au încetat din viaţă între timp sau care şi-au achiziţionat o locuinţă. În aceste condiţii, cum membrii Comisiei de analiză a dosarelor ANL au justificat prefecturii că nu au avut timp să le verifice până la finele lunii februarie, ţinând cont de numărul mare de dosare. Care dosare, dacă majoritatea sunt nume fictive? Există persoane care au depus la registratura primăriei cereri de retragere a dosarului, din diferite motive, cu toate acestea ei se regăsesc, în prezent, pe lista dosarelor incomplete.

Alexandra Câra nu ştia că face parte din Comisia de analiză

Secretarul Primăriei Municipiului Călăraşi, Emanuel Mărgărit Sârbu, a dat citire listei cu membrii Comisiei de analiză a dosarelor ANL. În momentul în care a citit numele Alexandrei Câra, aceasta s-a arătat foarte uimită că face parte din această comisie, deoarece nu a fost informată oficial cu privire la acest aspect. Primarul Nicolae Dragu i-a explicat Alexandrei Câra că: "Acum aţi fost numită în cadrul Comisiei". Cu toate acestea, Alexandra Câra a votat proiectul de hotărâre, fiind aprobat cu 15 voturi "pentru". Din cei 19 consilieri locali prezenţi la şedinţă, patru s-au abţinut deoarece aveau rude pe lista de priorităţi.

Poliţia nu a finalizat ancheta

La nivelul Primăriei Municipiului Călăraşi nu se mai regăsesc 15 cereri depuse de solicitanţii unei locuinţe ANL în regim de închiriere. Oamenii au dovezi clare că au solicitat locuinţe ANL, la registratura primăriei, însă în prezent cererile nu se regăsesc nicăieri. Poliţia a intrat pe fir şi desfăşoară, în prezent, o anchetă. Deşi reprezentanţii poliţiei nu au finalizat cercetările, consilierii locali au aprobat totuşi lista de priorităţi pentru repartizarea locuinţelor ANL în regim de închiriere, soluţionând majoritatea contestaţiilor depuse ca "neîntemeiate". Una din contestaţii aparţine Tatianei (Barbu) Toma, care a sesizat faptul că i-a dispărut, de la dosar, cererea depusă în anul 2004, prin care solicita repartizarea unei case ANL. În soluţionarea contestaţiei depuse de Tatiana Barbu se specifică următoarele: "Comisia de analiză a punctat corect respectând criteriile de stabilire a punctajului. Documentele completate la dosar după realizarea listei de priorităţi se vor lua în considerare când se va întocmi o nouă listă de priorităţi pentru anul 2012". Niciun cuvânt despre actele dispărute. A fost sau nu luat în considerare dosarul din 2004? Dacă, da, în situaţia în care Tatiana Toma poate să demonstreze că şi-a actualizat dosarul până la finele anului 2010, aşa cum cere legea, de ce dosarul va fi luat în calcul abia în anul 2012 şi nu anul acesta? Multe întrebări fără răspuns.

Preşedintele şi secretarul Comisiei nu au semnat

Lista de priorităţi a fost însoţită de un proces-verbal în care membrii Comisiei de analiză spun că au verificat dosarele contestatarilor. Astfel, majoritatea contestaţiilor depuse au fost soluţionate "neîntemeiat". Aceste documente au fost depuse la mapa consilierilor locali fără semnătura secretarului şi a preşedintelui Comisiei de analiză. Mai mult, dintre cei nouă membri ai Comisiei au semnat doar şase. Ce fel de legalitate are un document pentru care nu îşi asumă răspunderea nici măcar preşedintele şi secretarul?

Odată aprobată lista cu priorităţi, primarul Nicolae Dragu a declarat că intenţionează ca luna viitoare să repartizeze cele 48 de locuinţe ANL în regim de închiriere tinerilor cu vârsta până în 35 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel