Parlamentarii au trecut pe sistemul hibrid. Câte ore vor lucra până la alegerile din iunie 2024

FOTO: Facebook @Parlamentul României - Camera Deputaților
FOTO: Facebook @Parlamentul României - Camera Deputaților

Parlamentarii și-au trecut activitatea în formatul hibrid, online și prezență fizică, la fel ca în perioada pandemiei.

Parlamentarii români se pregătesc intens pentru campania electorală privind alegerile din 9 iunie 2024, când cele locale vor fi comasate cu cele europarlamentare, astfel că aceștia au decis să reducă, drastic, activitatea în ce a mai rămas din actuala sesiune parlamentară și au adoptat un sistem de lucru hibrid, cu doar trei ore de lucru pe săptămână, putând participa în acest mod, în formatul online, și la sedințele parlamentare.

Concret, parlamentarii vor munci sub 15 ore pe lună, fiind remunerați aproape la fel ca și înainte de această decizie, cu peste 10.000 de lei, net, în afara altor beneficii.

Potrivit Știrile Pro TV, pe lângă salariul care variază între 10.000 și 13.000 de lei, net, un parlamentar mai primește: 753 de lei diurnă, pentru fiecare zi lucrată, 35.500 de lei, suă forfetară pentru diferite cheltuieli cu cabinetul de parlamentar, 4.600 de lei, sumă care reprezintă cazarea pentru cei care nu sunt din București, 1.400 de lei pentru transport, dar și alte beneficii, precum abonamentul mobil, telefoane sau transport gratuit.

”Indemnizația nu este calculată pe baza momentelor sau timpului pe care îl petreci în bancă, ci pe baza legilor pe care le faci și pe care le adopți. Fie că votezi online, sau fie că votezi fizic legea are același efect, da?”, a afirmat social democratul Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, citat de sursa menționată.

La rândul său, deputatul Ionuț Moșteanu (USR) susține că alta este problema parlamentarilor, în contextul în care aceștia se vor putea conecta de oriunde pentru a participa la ședințele de plen, respectiv pentru a vota în cadrul acestora.

”Problema cea mai mare este că nu se respectă mandatul constituțional al parlamentarului. Va trebui să arăt cum funcționează tableta aia și să înțelegem că poate fi oricine în spatele acelei tablete”, a declarat Moșteanu.

Citește și: Ultimul sondaj pentru București. ”Șocant procent”. Bogdan Chirieac: Primăria Capitalei poate fi decisă de George Simion

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel