VIDEO. Papa Francisc, mesaj emoționant după moartea lui Maradona. "Un poet al fotbalului"

Vaticanul a transmis un mesaj după moartea lui Diego Maradona.

Papa Francisc este cunoscut ca fiind un mare iubitor de fotbal. El a fost fan al echipei San Lorenzo din Buenos Aires încă din copilărie, scrie Espn.com. De când a devenit cardinalul argentinian a fost ales în fruntea Bisericii Catolice în 2013, s-a întâlnit de mai multe ori cu Diego Maradona. La una dintre întâlniri, mare fotbalist i-a oferit cadou un tricou semnat cu un mesaj în spaniolă care poate fi tradusă astfel „Pentru Papa Francisc, cu toată afecţiunea mea şi speranţa pentru pace în lume”.

„Papa a fost informat cu privire la moartea lui Diego Maradona, el îşi aminteşte cu afecţiune momentele în care l-a întâlnit în ultimii ani şi îl păstrează în rugăciunile sale, aşa cum a făcut-o în ultimele zile când a fost informat cu privire la starea sa”, a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

După moartea lui Maradona, site-ul oficial de ştiri al Vaticanului a publicat un articol despre moartea lui Maradona pe prima pagină cu un titlu în care jucătorul este numit „poetul fotbalului”. Maradona este caracterizat drept „un jucător extraordinar, dar un om fragil”, o aluzie la lupta dusă de acesta cu drogurile. Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani din cauza unui infarct.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel