EXCLUSIV  Pandemie de coronavirus. SFIDARE în magazine și la metrou. Greșeală URIAȘĂ pe care o fac românii

În ciuda tuturor avertismentelor specialiştilor legate de mulţimile de oameni, la metrou şi în supermarket-uri aglomeraţia este cuvânt de ordine. 

Autorităţile din România au anunţat confirmarea celui de-al 38-lea caz de infecţie cu coronavirus, dintre care 18 sunt doar în Bucureşti- cel mai aglomerat oraş al ţării, în care la orele de vârf pălesc toate recomandările specialiştilor cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La nivel global, OMS a anunţat că se declanşează PANDEMIA de coronavirus. 

VEZI ŞI Organizația Mondială a Sănătății declară coronavirusul o pandemie

La metrou, spre exemplu, la ora 17,00, sunt sute de oameni care se înghesuie pe o scară de câţiva metri lăţime. Nici nu se poate discuta despre distanţa de un metru între persoane, aşa cum a recomandat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În metrou se tuşeşte, nu se pune mâna la gură, iar cei care îşi duc, totuşi, instinctual, măcar palma la gură, o duc apoi înapoi spre bara de susţinere. Recomandarea specialiştilor este ca strănutul să fie acoperit cu cotul, nicidecum cu palma. De mănuşi de protecţie sau dezinfectant încă nu este cazul. 

VEZI ŞI  FOTO - Aglomeraţia la metrou REZISTĂ, în ciuda alertei de coronavirus

Ne panicăm, ne este frică de răspândirea coronavirusului, dar cumva trăim cu impresia că pe noi nu ne poate atinge, aşa că alegem să nu ne dezinfectăm şi nici nu îi protejăm în vreun fel pe cei din jur. 

VEZI ŞI 15 recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)

Îmbulzeală în supermarketuri 

De mai bine de trei săptămâni, românii golesc rafturile supermarketurilor de diverse produse. Dacă la început a fost vorba de apă, mălai şi ulei, acum nu se mai găsesc geluri dezinfectante, şerveţele sanitare sau spirt, iar cărucioarele sunt aproape împinse unul în altul în drumul spre casele de marcat, de parcă aşa ar ajunge cei de la coadă primii la casieră şi ar putea evada, astfel, din mulţimea de oameni. 

VEZI ŞI Coronavirusul GOLEȘTE rafturile magazinelor. Minea, Romalimenta, APEL la CALM: Mâncarea NU dispare!

Mulţime care, să ne înţelegem, conform noilor recomandări nu ar trebui să existe. Pentru că în toate supermarketurile din ţară sunt, cu siguranţă, mai mult de 100 de oameni într-un spaţiu închis. 

În acelaşi timp, pe toate canalele mesajul principal de prevenţie este acelaşi: "spălaţi-vă pe mâini". Ceea ce înseamnă că la îndopare suntem primii, dar la igienă încă ne zbatem pe ultimele locuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel