Urmărește emisiunea live


„Omul Păianjen” francez și trei „ucenici” s-au cățărat pe un turn din Franța, ca protest la certificatul COVID-19 / VIDEO

„Omul Păianjen” francez și trei „ucenici” s-au cățărat pe un turn din Franța, ca protest la certificatul COVID-19   /  Sursă foto: Captură YouTube Global News
„Omul Păianjen” francez și trei „ucenici” s-au cățărat pe un turn din Franța, ca protest la certificatul COVID-19 / Sursă foto: Captură YouTube Global News

Alain Robert, cunoscut drept „Omul Păianjen”, s-a cățărat pe un turn din Paris alături de trei ucenici, în semn de protest față de pașaportul COVID-19.

Francezul Alain Robert, cunoscut drept „Omul Păianjen”, s-a cățărat din nou pe un turn din Paris, marți, și a fost arestat de polițiști pentru „punerea în pericol a vieții altora”, relatează Euronews. El spune că gestul său este unul de protest față de certificatul COVID-19.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat după o oră de escaladat. Ca deobicei, Robert s-a urcat pe clădire fără echipament și fără să-și ia măsuri de protecție, însă de această dată a fost acompaniat și de alte trei persoane – trei tineri de 21, 28 și 33 de ani. Cei trei spun că a fost „o onoare” să se alăture „legendei” Robert în încercarea de a escalada turnul, scrie digi24.ro.

A fost a 11-a încercare a lui Alain Robert a se cățăra pe Total Coupole, un turn de 187 de metri înălțime.

Protest față de certificatul COVID-19

 

„Mă cațăr ca formă de protest împotriva certificatului de sănătate, care enervează pe toată lumea. E un atac la libertățile fundamentale. Acest certificat este o rușine”, a spus Robert. El a adăugat că este și un „tribut pentru Jean-Paul Belmondo, care își făcea propriile cascadorii”, Actorul francez a murit, luni, la vârsta de 88 de ani.

Alain Robert a devenit faimos după ce s-a cățărat „cu mâinile goale” pe sute de zgârie-nori și monumente urbane, fără asigurare sau permisiune.

Certificatul Covid, documentul care atestă că persoana care îl deține este vaccinată, testată negativ sau s-a recuperat după boală este obligatoriu pentru a putea avea acces în baruri, restaurante, muzee și alte spații culturale, dar și în mijloacele de transport public pe distanțe lungi, scrie Publika.

„Omul-Păianjen” francez s-a cățărat pe o clădire în semn de protest față de reforma pensiilor

Alain Robert, numit și „Omul-Păianjen” francez, un alpinist care cucerește cele mai înalte clădiri din lume, a început escalada Tour Total, un zgârie-nori de 48 de etaje din Paris, pentru a-și arăta susținerea față de muncitorii care fac grevă împotriva proiectului de reformă a sistemului de pensii, conform Agerpres.

Cățărătorul de 57 de ani a escaladat peste 100 de construcții, printre care Golden Gate Bridge din San Francisco, dar și cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, din Dubai.

Escaladare fără echipament

De obicei, Alain Robert escaladează clădirile fără o autorizație prealabilă, fiind reținut de mai multe ori de forțele de ordine. Alpinistul asemănat cu eroul Marvel se cațără fără echipament, cu mâinile goale, o pereche de încălțăminte și pudră de cretă pentru a elimina transpirația de pe mâini.

De peste o lună, Franța se confruntă cu greve împotriva inițiativei președintelui Emmanuel Macron de a raționaliza sistemul de pensii (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel