Obama, mesaj puternic pentru Franța: Alături de cel mai vechi aliat al Americii

Președintele Barack Obama a transmis un mesaj puternic de la Washington, după atacurile armate din Paris, soldate cu zeci de morți și răniți.

Nu este un atac în Paris, nu este un atac împotriva francezilor sau a Franței, ci împotriva întregii umanități, a valorilor universale pe care le împărtășim. Suntem pregătiți să oferim orice sprijin ni se va cere. Franța este cel mai vechi aliat al nostru, vom sta alături de ei, a spus președintele. Barack Obama se referă la sprijinul pe care Franța l-a dat Americii după Declarația de Independență. Franța a oferit arme, bani și instructori militari americanilor, fiind primul stat care a recunoscut noua republică. 

Francezii au un serviciu de contraspionaj extraordinar

Atacurile au avut loc cu puțin înainte de reuniunea G 20, de la Paris, a remarcat Obama. Președintele SUA nu a răspuns întrebărilor și nu a dorit să facă speculații cu privire la autorii atacurilor. Până când francezii nu ne vor anunța că situația este sub control, nu voi face alte anunțuri. Vom afla mai multe în zilele următoare, a spus Obama.

Din întâmplare am discutat cu președintel Hollande, a precizat Obama, în cursul zilei, pentru a pregăti reuniunea G20. Nu îl sun acum pentru că bănuiesc că este foarte ocupat cu gestionarea situației. Vom conlucra în zilele următoare pentru a investiga atacul și ne vom coordona așa cum consideră necesar partea franceză.

Este un moment sfâșietor, a mai spus Obama, am trecut și noi prin așa ceva. Când s-a întâmplat am putut conta pe francezi, care au un serviciu de contraspionaj extraordinar. Vrem să fim și noi alături  de ei, în aceste momente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel