Oana Pellea i-a răspuns lui Mirel Palada. ”Vai, ce frumos vorbește de Ponta”

O postare a actriței Oana Pellea l-a iritat crunt pe sociologul Mirel Palada care a taxat-o dur. La două săptămâni de atunci, Oana Pellea i-a răspuns. 

Actrița Oana Pellea a scris, pe Facebook, la puțin timp după ce a fost desemnat noul premier: "Mă retrag într-un ținut imaginar, deocamdată fără nume... dar guvernat de bun simț, cinste, educație, cultură... nu mă regăsesc în România de azi... și atât."

Sociologul și fostul consilier guvernamental Mirel Palada a avut o reacție virulentă. Pe scurt, el a scris că Oana Pellea a luat zeci de mii de euro, fonduri guvernamentale, printr-un proiect de la Guvernul condus de Victor Ponta. Proiectul a fost monitorizat chiar de Mirel Palada. Mai mult, Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu a dublat salariile actorilor. Mirel Palada s-a referit însă dur la actriță atunci, vizibil deranjat, și a scris că ”Sînt sigur că dînsa a dat dovadă de bun simț atunci cînd cu o mînă lua banii de la kaghebiștii de pesediști” sau că ”suferă, suferă. O, cum să nu! Suferă cel puțin de cîteva zeci de mii de euro, vă spun eu.” El i-a recomandat: ”Să aprindă o lumînare de sufletul morților și să se spovedească. Și să tacă un pic din gură. Să sufere în tăcere. Sînt sigur că acolo la mînăstire, s-ar fi găsit vreun popă ori călugăr să o învețe că nu se poate și cu dracul în buzunar, și cu sufletul în rai”. 

Replica Oanei Pellea

Oana Pellea nu i-a răspuns atunci, dar a dat asigurări că o va face. Potrivit Evenimentul Zilei, ea a scris un amplu răspuns: ”Clarificări de dragul adevărului:

Nu am cerut și nu am primit niciodată ajutor de la niciun partid.

`Pocnitoarea de proiect` a fost celebrarea celui mai mare poet român suprarealist, Gellu Naum, în anul centenarului domniei sale.

Am fost invitată la Cotroceni de Ziua Europei. Acolo am vorbit mai multor persoane despre ideea unui turneu internațional cu spectacolul Naum, pentru marcarea celor 100 de ani de la nașterea poetului. Domnul Ponta a auzit despre ideea acestui proiect și s-a arătat interesat, in calitatea sa de Șef al Guvernului, pe vremea aceea.

Nu m-am întâlnit niciodată cu domnul Ponta decât atunci și am schimbat 3 fraze. A doua zi am fost invitată la Guvern. Am vorbit cu un purtător de cuvânt al Guvernului Romaniei. Mi s-a spus că domnul Ponta dorește sa afle mai multe despre acest proiect cultural în eventualitatea acordării unui sprijin guvernamental pentru realizarea acestui turneu internațional. Am rugat purtătorul de cuvânt să-i mulțumească domnului Ponta pentru interesul arătat.

Spectacolul Naum este o producție UNTEATRU găzduită la București de către Teatrul Metropolis și realizată cu ajutorul unei bănci și al Fundației Gellu Naum. S-a întocmit dosar de prezentare proiect, buget... a lucrat o echipă intreagă.

Spectacolul Naum a fost prezentat de Ziua Limbii Române la Stockholm si mai pe urmă la Londra. Spectacolul s-a jucat în limba româna cu supratitrare în limba engleza. Turneul a fost înscris în Programul Guvernamental de Promovare a Imaginii si Culturii României.

Turneul a fost efectuat cu sprijinul Guvernului României si al Institutului Cultural Român. A fost un real succes. Există materiale, cronici, etc (pentru cei interesați). De fiecare dată am specificat susținerea Guvernului si am mulțumit pentru sprijinul acordat de Guvernul României.

Guvernul României nu slujeste un partid, ci tara și susține și desfășoară programe culturale. În altă ordine de idei, vreau să specific că nu primesc salariu de la Statul Român din 1999, fiind liber profesionistă.

În prezent joc la 3 teatre pe bază de contract.

Clarificările respective le consider necesare, nu pentru a da socoteală (căci nu am de ce si nici cui), ci pentru a respecta adevărul faptic.

Acestea fiind zise... consider acest subiect închis si vă invit cu mare drag la cele 5 spectacole pe care le joc în prezent in București, în țară sau în străinătate”. 

[citeste si]

Mirel Palada a comentat răspunsul său, după ce a scris că-l așteaptă de două trei săptămâni. ”O explicatie inteleapta, senina, anti-comunista. Si vai, ce frumos vorbeste dinsa de Ponta. Sint emotionat...” a comentat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel