O pisică pierdută în urmă cu cinci ani, găsită la aproape 2000 km de casă

Un bărbat din statul american Portland şi-a găsit pisica, pierdută în urmă cu cinci ani, după ce animalul a fost descoperit pe stradă la circa 1.900 de kilometri distanţă de casă, potrivit bbc.com. 

Pisica neagră, pe nume Sasha, a fost descoperită recent în oraşul Santa Fe, New Mexico, la cinci ani după ce a dispărut de la locuinţa sa din Portland. Adăpostul de animale din Santa Fe a precizat că a putut localiza stăpânul animalului după scanarea microcipului lui Sasha.

Săptămâna aceasta, felina a fost trimisă înapoi în Portland cu avionul şi înapoiată stăpânului. Proprietarul pisicii, Viktor Usov, a anunţat dispariţia pisicii în urmă cu cinci ani şi, între timp, şi-a pierdut speranţa că ar putea-o regăsi.

'Nu mi-a venit să cred', a povestit acesta. 'Ne-am gândit la cel mai pesimist scenariu, dar când am primit telefonul, am fost atât de recunoscători că Sasha era în viaţă şi sănătoasă', a adăugat el.

Nu se cunoaşte încă modalitatea prin care pisica a ajuns în Santa Fe, dar Usov crede că prietenosul animal a fost luat de cineva cu maşina. Murad Kirdar, responsabil de comunicare la adăpostul din Santa Fe, a spus că această întâmplare accentuează importanţa microcipării animalelor de companie. 'Un simplu microcip, de mărimea unui bob de orez, implantat sub pielea animalului, ne-a ajutat să găsim proprietarul acestei pisici pierdute', a declarat acesta, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel