O pisică a devenit vedetă în Rusia după ce a fost salvată miraculos de la moarte

Când un angajat al unei fabrici de sortare a deşeurilor a salvat o pisică de la o moarte sigură nu avea nici cea mai vagă idee că felina va primi un titlul onorific şi va avea onoarea de a dormi în fotoliul unui oficial guvernamental, scrie Reuters.

În înregistrările de pe camerele de supraveghere ale fabricii din Ulianovsk, un oraş aflat la circa 700 de kilometri sud-est de Moscova, Mikhail Tukash, unul dintre angajaţi, culege o pungă albă din plastic de pe o bandă transportoare, o deschide, iar înăuntru găseşte un motan negru cu alb.

Am simţit ceva moale în interiorul pungii, a declarat Tukash, care a fost recompensat de autorităţile locale pentru salvarea animalului, pentru tabloidul Moskovski Komsomolet. Am tăiat punga puţin şi am văzut nişte ochi care mă priveau.

Salvarea pisicii, transmisă la televiziune şi pe reţelele de socializare, au transformat felina într-o celebritate locală. Motanul a fost adoptat de Ministerul Mediului din regiunea Ulianovsk şi a primit titlul neoficial de asistent al ministrului mediului.

Pisica era cât pe ce să moară, a spus miercuri ministrul. Mai lipsea puţin şi ajungea în separatorul de gunoaie.

În fotografiile date publicităţii de autorităţi, pisica apare dormind într-un scaun rotativ din biroul ministrului mediului, Gulnara Rakhmatulina, şi explorându-şi noua casă.

Ministrul a lansat un concurs naţional pentru a alege un nume pentru pisică, care, potrivit examenului veterinar, este într-o stare bună de sănătate.

Vreau să fac un apel la proprietarii de animale: să nu uitaţi că sunteţi responsabili pentru cele pe care le-aţi luat pe lângă casă, a spus Rakhmatulina. Dacă nu puteţi păstra animalul acasă, îl puteţi încredinţa altcuiva sau unui adăpost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel