Noul Opel Corsa. A cincea generație - FOTO

Opel a dat jos camuflajul de pe noua generaţie Corsa şi a publicat primele imagini şi informaţii oficiale cu a cincea generaţie a modelului de clasă mică.

După 32 de ani de activitate pe piaţa auto şi 12 milioane de modele vândute în Europa, Opel Corsa ajunge la a cincea generaţie, ocazie cu care scapă şi de camuflajul în care era prezentat acum o lună. Imaginea nouă propusă de Corsa se îndepărtează de formele domoale ale generaţiei precedente şi preszintă un look ceva mai zvelt şi dinamic.

Pe lângă forma redesenată, farurile primesc lumini de zi cu LEDuri şi încadrează un calandru trapezoidal, în timp ce spatele devine mai sculptat şi mai bine conturat. Opel spune că interiorul este complet nou, definit de forme clare şi de materiale sofisticate, însă poziţionarea joasă a ecranului tactil de 7 inci înseamnă distragerea atenţiei şoferului, care va fi nevoie să-şi ia ochii de la drum în timpul condusului, chiar dacă oficialii Opel motivează această amplasare prin uşurinţa cu care şoferul trece de la controlul transmisiei la ecranul tactil.
Schimbările merg mai departe, sub caroserie, unde noul Opel Corsa a primit un şasiu nou - în versiunile Confort şi Sport, un centru de greutate mai jos cu 5 milimetri şi funcţia City care reduce efortul necesar manevrării direcţiei la viteze de până la 50 km/h - soluţie implementată şi pe fratele mai mic Opel Adam.

CITEȘTE ȘI: Cum arată maşina Renault care consumă un litru la suta de kilometri - Video

Cât despre motorizări, noul Opel Corsa primeşte propulsorul pe benzină 1.0 Ecotec din aluminiu, cu trei cilindri şi injecţie directă. Unitatea este disponibilă în două variante de putere, cu 90 şi respectiv 115 CP, ambele oferind un cuplu maxim de 170 Nm la 1.800 rpm şi sistem automat Start/Stop. Performanţele acestora pot fi gestionate cu ajutorul unei transmisii manuale cu şase rapoarte sau cu ajutorul automatei Easytronic 3.0. Gama de propulsoare noi este completată de o unitate turbo de 1,4 l pe benzină, cu 100 CP şi 200 Nm.

La capitolul siguranţă, noul Corsa introduce faruri bi-xenon cu lumină la virare, monitorizarea unghiului mort şi camera video frontală Opel Eye cu sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi funcţie de avertizare privind părăsirea benzii de deplasare. Noul Opel Corsa urmeză să debuteze oficial la Salonul Auto Paris 2014, când probabil se va afla şi preţul noii generaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel