Noi biruri, introduse după ce au fost tăiate pensiile, ca să nu crească impozitele

Ordonanța de urgență privin schimbarea Codului Fiscal, de la 1 iulie, care vizează extinderea bazei de impozitare, a fost adoptată, miercuri, de Guvern.

Priectul presupune că  tichetele de masă, cadou, creşă şi de vacanţă, dar și plăţile compensatorii vor fi impozitate, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2010.

Cota de cheltuieli deductibile calculată la drepturile de proprietate intelectuală va fi redusă la 20% din venitul brut, faţă de 40% în prezent. În cazul veniturilor provenind din crearea unor lucrări de artă monumentală, cota va fi redusă la 25% din venitul brut, faţă de 50% în prezent.

Veniturile din jocuri de noroc vor fi impozitate cu 25%. Propietarii care dețin mai multe locuințe neînchiriate vor fi obligați să plătească  o taxă de solidaritate la bugetul local, alta decât impozitul pe proprietate, în cuantum de 50-200% din impozit.

Se vor impozita, cu 16 %, toate veniturile sub formă de dobânzi din conturile şi depozitele bancare, indiferent dacă sunt la vedere sau la termen.

Persoanele care au venituri din activități independente vor plăti datoriile firmelor cu care lucrează. Astfel, dacă firma respectivă este in insolvență și nu poate acoperii datoriile pe care le are, beneficiarul din activități independente, poate plăti toate contribuțiile, care pot ajunge până la 80% din venit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel