Mitul cu nisipul la rinichi, demontat de medic. Dr. Mihai Dobra: „Nu am găsit diagnosticul în tratatele internaționale”

În cadrul unui interviu acordat DC News de către Dr. Mihai Dobra, doctor în științe medicale, medic specialist urologie cu experiență în chirurgia oncologică urologică, se abordează subiectul nisipului la rinichi.

“Nu-mi place diagnosticul de nisip, nu l-am găsit în tratatele de urologie internaționale, cred că este o noțiune mult prea trivială și de care noi ar trebui să ne îndepărtăm. Este atât de subiectivă încât arată și experiența deficitară a ecografistului, pentru că poate fi interpretat în fel și chip. Ai nisip la rinichi, poți avea sau nu avea pietre la la următoarea evaluare imagistică. Se prea poate să nu și îi pot spune pacientul a eliminat nisipul sau invers.” a transmis Dr. Mihai Dobra medic specialist urologie.

“La descoperirea ulterioară a unui tomografii care e mult mai specifică și sensibilă, descoperi că ai o lithează pur adiformă, iar la care medicul, ca să se absolve de vina unui mal diagnostic spune «Ți-am spus că aveai nisip, nisipul a crescut». CONTINUAREA PE DC NEWS TV...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel