Nicușor Dan are ochi doar pentru PSD, unicul său adversar pentru București. Bogdan Chirieac dă nume: Singurul candidat care-i dă calculele peste cap

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Bogdan Chirieac a comentat o declarație a lui Nicușor Dan care vede doar PSD-ul ca principal adversar pentru alegerile din București.

 

În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, analistul Bogdan Chirieac a comentat o declarație a lui Nicușor Dan. Se pare că primarul general al Capitalei nu vede PNL nici măcar ca un simplu competitor, discursul său fiind concentrat pe cei de la PSD.

"În București, o să fie lupta mea cu reprezentantul PSD, chiar dacă el în urma unei alianțe vine de la PNL"

"Am văzut sondajele din ultimele săptămâni care mă plasează undeva la 30-35%. Am văzut unul cu 36%. Asta înseamnă că în alegeri, într-un singur tur, eu sunt unul dintre cei doi candidați care se va bate. Alegerile într-un singur tur polarizează și mulți oameni nu mai dau un vot emoțional, ci dau un vot util ca să nu și-l piardă. Bineînțeles, PSD-ul are o intenție de vot de 30-35% în București. Deci, orice candidat vor susține ei va avea o șansă și atunci asta va fi lupta. Aștept ca partidele să-l nominalizeze. Nu-i normal să anunți un candidat care nu a venit cu un proiect. Adică normal ar fi ca noi să avem o dezbatere de proiecte în care noi să învățăm unii de la alții, inclusiv candidații, oamenii să se preocupe de probleme, să-și exprime în cadrul acestei dezbateri problemele și soluțiile pe care le văd. Nu e serios. Important în această ecuație este un public PSD care are 30-35% în București și o să fie lupta mea cu reprezentantul PSD, chiar dacă el în urma unei alianțe vine de la PNL", a spus Nicușor Dan.

"Domnia sa își dorește un candidat PSD să-i fie adversar în această cursă, de fapt"

"Eu înțeleg altceva din ceea ce spune. Domnia sa își dorește un candidat PSD să-i fie adversar în această cursă, de fapt. Are mai multe șanse să câștige? Sigur că da. Asta își dorește domnul Nicușor Dan. Oricum, toate calculele sunt date peste cap odată cu anunțul lui Cristian Popescu Piedone că va intra în cursă. Piedone trage voturi și de la PSD și din alte partide politice fără doar și poate. Calculele trebuie refăcute pentru că sunt răsturnate complet. El are un procent foarte ridicat, Piedone, la nivelul Bucureștiului. Vă dați seama că și campania electorală va avea un cuvânt de spus, mai ales când vorbim de candidați puternici. Dacă nu vor avea un candidat comun, domnul Nicușor Dan chiar nu are emoție. Pleacă la Vama Veche în vacanță în iunie, să știți. Prima șansă ca să-l învingă pe Nicușor Dan este Piedone. Este conform sondajelor în momentul acesta. Ce hotărăsc onorabilele partide este, mă rog, decizia lor înțeleaptă. Sigur, și PNL îl dorește pe Sebastian Burduja. Ideea este că poate electoratul PSD l-ar vota pe Burduja, dar dacă va fi un candidat de la PSD, atunci electoratul de la PNL nu-l va vota. În București, cel puțin, nu. Așa arată lucrurile și le simțim. Se duc mai mult spre USR, Forța Dreptei, zona asta. Piedone strică orice calcul politic. Dacă nu e băgat acum în cercetare, să vadă exact cum se mișcă electoratul, nu avem imaginea cât de cât exactă a ceea ce se întâmplă în București în acest moment", a afirmat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel