Neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei. Ministru Investițiilor, Adrian Câciu: Pur și simplu creăm speranțe

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministru Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a făcut un anunț în legătură cu neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei.

Deși premierul Marcel Ciolacu a spus inițial că este de acord ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu mai fie impozitate, ulterior acesta anunțat că s-a decis amânarea discutării acestui subiect pentru luna aprilie. Ministru Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre această măsură, explicând că s-a cerut o analiză de la Ministerul de Finanțe cu privire la impactul acesteia.

"S-a cerut o analiză de la Ministerul de Finanțe cu privire la impact. Această discuție a fost și anul trecut, când eram ministru de Finanțe și am spus că nu facem acest pas pentru că nu aveam elementele de venituri care să ne permită înlocuirea lipsei de venituri din acest impozit. 

Suntem deja în februarie, noi discutăm deja de noi măsuri. Avem o strategie fiscal-bugetară, avem o serie de măsuri, avem indexarea pensiilor pe care deja am realizat-o, avem vouchere. Pur și simplu creăm speranțe. Nu e nicio problemă. Dacă sunt resurse financiare și dacă la Ministerul de Finanțe se găsesc resurse financiare de așa manieră încât ceea ce am putut să echilibrăm macro-economic să nu distrugem în două luni, cred că toată lumea este de acord să facem acest pas", a spus Adrian Câciu.

Ministru Investițiilor și Fondurilor Europene: Politicienii trebuie să fie sinceri 

Totodată, Câciu le-a răspuns și românilor care se întreabă de ce trebuie să plătească impozit pe pensii, după ce au muncit 40 de ani și au plătit la stat taxe și impozite. 

"Eu sunt total de acord. Cred că înainte de a discuta despre această măsură benefică pentru pensionari, ar trebui să recunoască cei care o propun cine a pus impozit pe pensii. Ar trebui să spună de ce a fost România forțată sau au achiesat la o decizie de genul acesta, de a pune impozit pe pensii în 2010, după ce CCR a spus că nu pot tăia pensiile. Eu cred că politicienii trebuie să fie sinceri și să spună: am și greșit, am și făcut", a mai spus Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel