Negocieri eșuate PSD - PNL. Alina Gorghiu, prima reacție: Vrem ca noi să dăm din nou președintele României

Alina Gorghiu   Foto:  Crișan Andreescu
Alina Gorghiu Foto: Crișan Andreescu

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a venit cu o reacție, după negocierile eșuate dintre PNL și PSD.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a intervenit, luni seară, la Digi24, unde a vorbit despre ședința din această seară dintre PSD și PNL, în care cele două formațiuni politice nu au ajuns la un consens privind comasarea alegerilor și alegerea președintelui României.

„Mandatul pe care președintele Ciucă l-a avut din BPN a fost unul larg: mergeți și discutați cu colegii din coaliție despre maniera prin care putem aduce mai multă la vot, să avem mandate de reprezentativitate în spate, să respectăm totuși criteriul de diminuare pe care cinci runde de alegeri le-ar presupune, șamd.

Eu nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie, pentru că ne apropiem de deadline-ul la care Guvernul trebuie să propună HG cu calendarul alegerilor (...).

În altă ordine de idei, nu știu care au fost condițiile PSD, dar vă spun care sunt condițiile nerezonabile pe care PNL nu le poate accepta, pentru că avem deja decizii interne luate de anul trecut. Este greu să accepți așa ceva (c.n. Marcel Ciolacu, candidat unic la prezidențiale) câtă vreme ai o decizie prin care anul trecut, la Sinaia, am spus că vom merge la alegeri cu listele noastre, ale PNL, nu într-o alianță politică cu PSD.

Evident că ne dorim să avem candidat propriu. PSD, de pe vremea domnului Ion Iliescu nu a mai dat președintele României. E limpede, că (n.r. PNL) vrem să avem din nou, după două mandate ale domnului președinte Klaus Iohannis, un nou președinte”, a spus Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel