Naționala Elveției se pregătește pentru meciul cu România. Se dispută primul loc din grupă

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Selecționerul Elveției a făcut declarații în vederea partidei dintre echipa pe care o conduce și România, care urmează să aibă loc luni seara.

“Ne vom pregăti” pentru partida de luni cu România, a spus antrenorul echipei naţionale de fotbal a Elveţiei, Murat Yakin, după ce a câştigat vineri cu 2-1 în deplasare cu Andorra, în Grupa I a calificărilor pentru EURO 2024, conform Agerpres.

Un meci diferit 

“Da, va fi un joc diferit (de cel cu Andorra - n. r.). Mai ales la nivel defensiv. Noi am demonstrat deja ce putem face. Unele aspecte trebuie îmbunătăţite, asta e clar. Dar ne vom pregăti”, a declarat Murat Yakin, citat de presa elveţiană. “Andorra a înscris la prima sa şansă… Din fericire, am reuşit să păstrăm rezultatul!”, a afirmat tehnicianul.

“Am sperat să aduc un nou suflu cu schimbările făcute după o oră de joc. Din păcate nu s-a întâmplat”, a continuat antrenorul. Fără să-i menţioneze, el a remarcat prestaţiile slabe ale lui Andi Zeqiri, Renato Steffen şi Steven Zuber, cei trei jucători intraţi în minutul 61. “Nu au reuşit să combine cu adevărat”, a spus Yakin.

Andorra s-a apărat bine, este de părere Yakin

“Dar nu trebuie să uităm că adversarul se apără bine. Şi că noi am făcut o primă repriză bună. Chiar dacă uneori ne-a lipsit răbdarea, cred că a fost o noapte bună pentru noi, cu această a treia victorie în trei meciuri”, a spus Yakin. Elveţia este fruntaşa grupei cu punctaj maxim (9), după ce a învins cu 2-1 Andorra, prin reuşitele lui Remo Freuler (7) şi Zeki Amdouni (33), respectiv Marcio Vieira (67).

Meciul dintre Elveția și România este unul crucial pentru calificarea pe primele două locuri ale grupei în perspectiva mergerii la EURO 2024 și se anunță un duel echilibrat, în ciuda diferențelor teoretice. România are nevoie de o victorie pentru a rămâne în cursă pentru primul loc, dar va trebui să joace mult mai bine decât în meciul cu Kosovo. Elveția este favorită pe teren propriu, dar nu trebuie să subestimeze adversarul. Meciul va fi arbitrat de italianul Daniele Orsato, care este considerat unul dintre cei mai buni arbitri din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel