Morar: În dosarul "Mătuşa Tamara" se va cere închisoare cu executare

morar
morar

Şeful DNA, Daniel  Morar, a declarat, luni,  că procurorii anticorupţie vor cere, în motivarea recursului, închisoare cu executare pentru fostul premier Adrian Năstase.

"Trebuie să stiti că și în sistemele judiciare occidentale, majoritatea soluțiilor care se dau pe fapte de corupție sunt soluții cu suspendare. Sigur, probabil că este diferit climatul. Că la ei corupția nu reprezintă o așa mare problemă. Dar mai mult de jumatate dintre soluții sunt soluții cu suspendare. Criminalitatea gulerelor albe, din păcate, beneficiază de multă clemenșă din partea magistraților. Prin urmare, se poate ca un procuror să pună concluzii cu suspendare. În acest caz, concluziile procurorului de ședință nu erau identice cu ceea ce aș fi pus eu concluzii, ca șef al DNA, sau procurorul de caz. Dar a fost opțiunea lui pe care nu avem cum să i-o cenzurăm, repet. Ce poate să facă șeful procurorului de judiciar este ca, în motivarea cailor de atac, să solicite altceva; în cazul de față, o pedeapsa cu executare", a declarat Morar, pentru Hotnews.

Șeful DNA s-a declarat suprins de achitarea fostului premier în dosarul "Mătuşa Tamara", explicând că el, personal, ar fi dat o pedeapsă cu executare, având în vedere gravitatea faptelor de corupţie.

Citește și:

ÎCCJ a publicat motivarea în cazul mătuşa Tamara. Vezi cum a scăpat Năstase

Adrian Năstase a fost achitat de ÎCCJ în dosarul “Mătuşa Tamara”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel