Misterul Panteonului din Roma a fost dezlegat - GALERIE FOTO

Un mister de 2. 000 de ani pare a fi dezlegat de către  oamenii de știință. Construit din ordinele împăratului Hadrian şi terminat în anul 126 e.n, Panteonul are o gaură de 9,14 metri diametru în acoperiş, aceasta având rolul de cadran solar.

Cercetătorii susţin că  o rază de soare să ilumineze intrarea, exact în momentul în care împăratul păşea în templu,  scrie Daily Mail.

Nu numai că raza de lumină bate fix deasupra intrării în templu, dar se şi aliniază perfect cu un arc de cerc sculptat în aceeaşi zonă

Oculusul din vârful Panteonului reprezintă singura sursă de lumină din interiorul acesteia şi permite uneori ploii şi zăpezii să se infiltreze în dom.  Lumina soarelui transforma împăraţii în zeităţi

Cercetătorii Giulio Magli (de la Politehnica din Milano) şi Robert Hannah (de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă) au petrecut doi ani studiind direcţia luminii din Panteon.

Ei au descoperit că, în miezul zilei care marchează echinocţiul de primăvară, lumina cade pe intrarea Panteonului. Similar, pe 21 aprilie, ziua în care romanii sărbătoreau ziua oraşului, lumina ajunge pe o colonadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel