Mircea Geoană despre evenimentele de Paris: "Sper din toată inima să se facă dreptate"

Mircea Geoană a comentat  la Realitatea evenimentele din capitala Franței, punctând asupra evenimentelor de ultimă oră.

Întrebat de Andra Miron cum comentează faptul că forțele franceze au luat cu asalt atât tipografia unde se aflau frații Kouachi, dar și magazinul unde se afla un al treilea terorist, Mircea Geoană a declarat următoarele:

"Era de așteptat ca forțele franceze să încerce să neutralizeze, sperăm noi, cu cât mai puține victime colaterale, aceste grupuri agresive care, iată, în lanț, produc acțiuni de terorism și de ură. Este evident că și la nivel politic, la nivel de instituții ale statului francez există o uriașă presiune. O lume întreagă se uită ce se întâmplă în aceste zile în Franța și la Paris. De aici și presiunea asupra politicului francez, asupra președintelui Hollande, asupra primului ministru, asupra șefilor de servicii informatice, care au o răspundere directă în această zonă". 

Citește și: ATAC TERORIST în FRANȚA, la CHARLIE HEBDO. MAE: Românii care călătoresc în Franța să fie prudenți!

"Sper, pe de o parte, din toată inima, să se facă dreptate, pentru că este inacceptabil ce s-a întâmplat în Franța. Sper de asemenea, din toată inima, să nu asistăm la o spirală a violenței, la o formă reciclată de ură, rasială și religioasă. Și mă rog din toată inima, pentru poporul francez, și pentru această mare civilizație a Europei, prietenă a României, să nu ajungem într-o fază în care intensitatea urei rasiale și interetnice și a sloganurilor anti-migrație să nu ajungă la cote și mai înalte", este acesta de părere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel