McDonald's testează un sistem care ar putea schimba industria fast-food la nivel mondial. Cum vor fi preparați burgerii?

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

McDonald's a deschis o locație automată în Texas, în timp ce restaurantele din SUA încearcă noi modalități de a atrage clienții din mers. Primul McDonald’s „non-uman” este deschis în Texas.

 

Clienții din zonă pot conduce către arcadele aurii și se pot aștepta să li se servească un Big Mac sau un Happy Meal de către un transportor de alimente și băuturi, în locul unei ființe umane.

Un purtător de cuvânt al McDonald’s a declarat pentru The Guardian că conceptul de testare „nu este complet automatizat”, subliniind că restaurantul angajează o echipă comparabilă cu cea a unui magazin tradițional.

Mai mică decât un McDonald’s obișnuit, locația este orientată mai degrabă către clienții drive-through decât către cei care intenționează să ia masa în interior; limitează interacțiunile dintre membrii echipei și clienți și folosește o „tehnologie îmbunătățită care permite echipei restaurantului să înceapă să pregătească comenzile clienților atunci când se află în apropierea restaurantului”.

Scopul testului este de a îmbunătăți viteza și acuratețea comenzii.

Clienții își pot ridica mesele într-un drive-through cu o comandă realizată înainte sau pot comanda de la ecranul tactil din interiorul magazinului.

McDonald’s a numit conceptul „mai perfect ca niciodată”.

Dar corporația americană a atras furia activiștilor, care au criticat restaurantul pentru că a întreținut ideea unei automatizări costisitoare, mai degrabă decât să-și plătească muncitorilor un salariu decent.

În Texas, salariul minim este de 7,25 USD pe oră și nu a crescut în aproape un deceniu. Se clasează doar deasupra salariului minim de 5,15 USD din Georgia și Wyoming. Alte cinci state nu au adoptat un salariu minim: Alabama, Louisiana, Mississippi, Carolina de Sud și Tennessee.

În toată țara, majoritatea lucrătorilor McDonald’s câștigă mai puțin de 15 USD pe oră – cu mult sub un salariu de trai decent în aproape fiecare stat. McDonald’s este una dintre cele 300 de companii publice cu cele mai mici salarii medii ale lucrătorilor, conform unui raport din 2021 al Institutului pentru Studii de Politică.

Restaurantul în testare crește temerile că locurile de muncă vor fi într-o zi preluate de roboți, înlocuind nevoia de angajați umani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel