EXCLUSIV  Încercări eșuate în a rămâne însărcinată. Când ridică semne de îngrijorare pentru medic: Să nu așteptăm vârsta de 35 de ani

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Dr. Ciprian-Andrei Morariu, medic primar obstetrică-ginecologie la Sanador, a vorbit despre prevenirea infertilității.

Dr. Ciprian-Andrei Morariu, medic primar obstetrică-ginecologie la Sanador, a vorbit,  în cadrul emisiunii Părinți prezenți de la DC News TV, DC News și Părinți și Pitici, despre prevenirea infertilității.

”Recomandarea firească este să obținem o sarcină cât mai curând, să nu așteptăm vârsta de 35 de ani. Majoritatea pacientelor vin la cabinet după ce au încercat 4 ani, perioadă în care au făcut tot felul de tratamente, mai mult sau mai puțin empirice, au ajuns la vârsta de 35 de ani și nu au obținut sarcina. 

Ar trebui să vadă după un an dacă e nevoie să schimbe ceva în abordare. Încercarea asta le ține captive, probabil că nici pentru doctor nu este bine, dar cu siguranță pentru paciente nu este bine. (...) Ușor de zis, greu de făcut. Pentru că deciziile în viață le iei după ce analizezi mulți factori. 

Decizia de a aduce un copil pe lume presupune și ea alte lucruri și schimbări în viața unui om și atunci este mai greu să ajungi în momentul în care te decizi.

După care constați că uneori e prea târziu, uneori e prea dificil, uneori este costisitor, în principiu ajungem și la succes, dacă ne străduim suficient de mult”, a declarat dr. Ciprian-Andrei Morariu în emisiunea Părinți Prezenți.

Medic: Trebuie să înceapă cu răbdare

În plus, dr. Morariu a ținut să puncteze că acele cupluri care trec printr-o astfel de situație, de infertilitate, feminină sau masculină, că primul pas pe care trebuie să îl facă este să aibă răbdare.

”Trebuie să înceapă cu răbdare, să încercăm să analizăm fiecare factori, să fie implicați în procesul acesta, sî implicăm și factorul feminin, și factorul masculin, cu arătatul cu degetul nu va ajuta pe nimeni. În realitate cuplul își dorește împreună să obțină o sarcină, împreună să obțină in bebeluș, să se implice și evident să urmeze pașii. Chiar dacă uneori pare greu, costisitor. Dacă vor urma, majoritatea ajung unde trebuie, la țină”, a mai spus medicul.

Citește mai mult: Nu reușești să rămâi însărcinată? Când să mergi la doctor, în funcție de vârstă. ”Între un test de sarcină pozitiv și nașterea unui copil este un pas mare”

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel