Încă un bloc din Slănic Prahova va fi evacuat, anunță prefectul de Prahova

FOTO: Facebook @DSU
FOTO: Facebook @DSU

Prefectul de Prahova a anunțat că încă un bloc din zona străzii surpate din Slănic Prahova va fi evacuat.

Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova, a anunțat, joi,seară, că încă un bloc aflat în proximitatea Străzii 23 August din Slănic Prahova, surpată în urmă cu o săptămână, va fi evacuat, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, surparea se extinde, motiv pentru care autoritățile au decis să intervină și să evacueze încă un bloc. 

Totodată, prefectul a afirmat că zona nu s-a stabilizat pe cale natural, ala cum se așteptau specialiștii, astfel că s-a decis intervenția de urgență asupra zonei.

”Azi dimineață, în timp ce mă aflam aici pentru acțiunea Crucii Roșii de sprijinire a oamenilor evacuați, fiind la fața locului, am constatat împreună cu reprezentanții Primăriei și ai Electrica, care încercau degajarea unui stâlp, faptul că această sufuziune își lărgește marginile, acest lucru făcându-ne să luăm decizia de a interveni rapid și de a evacua încă un bloc.

O să solicităm membrilor CJSU o nouă ședință prin care să validăm această intervenție rapidă, întrucât zona trebuie stabilizată. Practic, am observat că pe cale naturală această zonă încă nu s-a stabilizat și, având în vedere că perioada este una destul de liniștită pentru cei care lucrează, (...) am luat hotărârea ca de urgență să intervenim asupra acestei sufuziuni.

În momentul de față se află la fața locului specialiștii care ne-au fost alături de fiecare dată, plus unii noi. Vom face (...) o analiză cu constructorii care au dorit să vină în sprijinul nostru și să ne dea anumite sfaturi în acest sens, cu reprezentanții Institutului Geologic al României, ai Universității Tehnice de Construcții București”, a spus Emil Drăgănescu.

Citește și: Situație tensionată la Slănic, Prahova. Raed Arafat a dispus evacuarea și altor locuitori, din cauza riscurilor de extindere a craterului / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel