MASCA, OBLIGATORIE peste tot în BUCUREȘTI

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a luat în această seară noi hotărâri. 

CMBSU a constatat în ședința de joi că la nivelul municipiului București rata de incidență cumulată la 14 zile este de 11,49/1000 de locuitori și a decis că, începând cu 08 octombrie ora 00:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, scrie Mediafax.

EXCEPȚII: Cine nu poartă masca în interior și-n exterior

În spațiile publice închise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații: angajatul care este singur în birou; persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii; persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante; prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 m între persoane; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În spațiile publice deschise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații: desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc; persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant; persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante; copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Cursuri suspendate în 15 grădinițe, școli și licee din Capitală

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a decis joi suspendarea cursurilor cu prezență fizică în 15 unități de învățământ din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, este vorba de Colegiul Național de Muzică George Enescu, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Ion Neculce, Colegiul Economic A.D. Xenopol, Colegiul Național Iulia Hașdeu, Liceul Teologic Baptist Logos, Grădinița Germană Kiga 99 Luftballons, Liceul Teoretic Benjamin Franklin, Școala Gimnazială Nr. 165, Liceul Teologic Adventist Ștefan Demetrescu, Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Liceul Teoretic Ion Barbu, Școala Gimnazială Nr. 197 și Școala Gimnazială Sf. Calinic de la Cernica.

Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății prevede că „la data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor, se suspendă activitatea cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioadă de 14 zile”.

De asemenea, CMBSU a dispus reluarea cursurilor cu prezența fizică pentru Grădinița Nr. 217, începând de joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel