Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Mâncare de post. Tocăniță rapidă, rețetă

Ema Apostu / 06 noi 2019 / 17:15

Mâncare de post. Tocăniță rapidă, rețetă. Iată o nouă rețetă de post pentru perioada următoare. Se pregătește rapid și este extrem de gustoasă.

Ingrediente

 

1 ceapă galbenă mare

1 morcov mic

1 vânată de mărime medie

1 dovlecel mediu

1 ardei gras roşu (sau kapia)

4 roşii mari coapte şi 4 linguri suc roşii (sau 400 g pulpă roşii – conservă)

1/2 linguriţă oregano

3 căţei usturoi

sare

piper

1 linguriţă zahăr – opţional

1 linguriţă oţet balsamic

ulei pentru prăjit (poate fi şi ulei picant)

pătrunjel verde pentru servit

Mod depreparare

 

Tocăm vânăta în cubuleţe, o sărăm şi o lăsăm 10-15 minute într-o sită. În acest timp călim ceapa tocată mărunt cu morcovul ras în 2 linguri ulei. Călim apoi vânăta cu dovlecelul şi ardeiul, tăiate cuburi, în ulei încins.

Când legumele s-au înmuiat ,adăugăm roşiile decojite şi tăiate cuburi (eliminăm cât putem din sâmburi) şi 4 linguri suc de roşii, usturoiul zdrobit, zahăr, oţet, sare, piper, oregano şi lăsăm la foc mic în jur de 3 minute. Adăugăm apoi ceapa tocată cu morcov, o cană de apă şi fierbem la foc mic până se evaporă lichidul.

Servim tocăniţa cu puţin pătrunjel verde.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.24
YesMy