Mâncare de cartofi cu usturoi. Rețeta savuroasă de post

Ema Apostu / 27 noi 2019 / 08:28 Salveaza PDF Comentarii

Mâncărea de cartofi cu usturoi este preparatul ideal pentru perioada postului. Iată cum se prepară. Rețeta completă.

Ingrediente

7-8 cartofi
1 morcov
1/2 ardei gras
1 ceapă
3-4 linguri ulei
5 căţei usturoi
2-3 linguri sos de roşii/bulion
sare

Cum se prepară

Începem prin a curăţa toate legumele după care le spălăm bine. Ceapa o tocăm mărunt şi o punem la călit într-un ceaun, în uleiul încins. Tăiem cartofii cuburi, morcovul rondele şi ardeiul cubuleţe mai mici, potrivit bucatarialuidodo.ro. Adăugăm şi restul legumelor peste ceapă, adăugăm şi sare după gust, amestecăm şi lăsăm 1-2 minute să se călească uşor, după care adăugăm o cană de apă şi acoperim ceaunul cu un capac pentru a fierbe legumele înăbuşit.

După 15 minute (timp în care mai puteţi adăuga puţină apă, atunci când scade), când cartofii sunt aproape fierţi (trebuie să intre uşor furculiţa în ei, dar fără a se sfărâma) adăugăm sosul de roşii diluat în puţină apă şi usturoiul tocat mărunt/rondele. Mai lăsăm la foc mic 2-3 minute şi gata! Dacă doriţi puteţi adăuga puţin mărar proaspăt, îi dă o aromă aparte.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25