Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, vizită în Regatul Ţărilor de Jos

Mihai Ciobanu / 09 oct 2019 / 09:33

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au început astăzi, miercuri, 9 octombrie 2019, o vizită cu caracter public în Regatul Ţărilor de Jos. Vizita va dura trei zile şi se va desfăşura în oraşele Haga şi Breda.

Este a douăsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei şi Principelui Radu în Franţa şi Danemarca (aprilie) şi Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiaţi sirieni din Turcia (mai) şi după vizita Principelui Radu la Madrid (iunie), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) şi vizitele Principesei Maria în Marea Britanie şi Austria (septembrie).

Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală au sosit la Aeroportul Schiphol din Amsterdam în după-amiaza de marţi, 8 octombrie, unde au fost întâmpinaţi de Excelenţa Sa doamna Brânduşa Predescu, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Haga. Au fost prezenţi diplomaţi ai misiunii României.

Care este programul viziteiPe parcursul vizitei la Haga, Majestatea Sa şi Principele Radu vor avea întâlniri la Crucea Roşie olandeză şi la Curtea Internaţională de Justiţie, iar apoi vor vizita Palatul Păcii. La Institutul Clingendael din Haga, Majestatea Sa Margareta va susţine o conferinţă pe tema "România în Uniunea Europeană" şi va purta un dialog cu participanţii la conferinţă.

În oraşul Breda, Custodele Coroanei şi Principele Radu vor fi oaspeţii Academiei Olandeze de Apărare. La Ambasada României în Ţările de Jos, cuplul regal va lua parte la o recepţie în care va întâlni reprezentanţi ai mediului de afaceri olandez şi comunitatea românească.