„Mâini cu viaţă”, galerie la Sun Plaza. Paciente cu poliartrită reumatoidă

Cu ocazia aniversării Zilei Mondiale a Artritei, ce are loc în data de 12 octombrie, a fost lansată, joi, galeria de fotografie “Mâini cu viaţă”. Fotograful Alex Mazilu a surprins în 14 imagini artistice poveștile a trei paciente cu poliartrită reumatoidă în contexte de viață obișnuite.

Proiectul foto trage un semnal de alarmă: pe de o parte îşi propune să crească notorietatea poliartritei reumatoide, dar, în egală măsură, să demonstreze că un tratament adecvat şi un plan de management al bolii pot creşte calitatea vieţii şi pot încetini procesul de evoluţie al acesteia.

Fotograful Alex Mazilu a surprins în 14 imagini artistice poveştile a trei paciente cu poliartrită reumatoidă în contexte de viaţă obişnuite. Vizitatorii pot afla din expoziţie detalii despre afecţiune şi simptome, dar şi poveştile pacientelor.

„Cum a început totul? Nu ştiu. Ştiu doar că eram o tânără studioasă, cu vise romantice, care spera şi aştepta totul de la viaţă, mai puţin ceea ce s-a întâmplat în realitate... Durerile erau cumplite şi mi-am pierdut independenţa, chiar şi în ceea ce priveşte activităţile zilnice uzuale”, spune una dintre paciente, Codruţa F.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, cei care intră pe contul de Facebook al campaniei pot trimite „Handselfies” (fotografii cu mâinile lor) arătându-şi susţinerea pentru pacienţii cu poliartrită reumatoidă. 

Rigiditatea articulaţiilor, inflamarea, senzaţia de căldură şi durerea sunt principalele simptome ale poliartritei reumatoide.

Galeria „Mâini cu viaţă" este expusă în Centrul Comercial Sun Plaza şi poate fi vizitată în perioada 9-19 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel