Lucian Bute, depistat pozitiv după meciul cu Badou Jack

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfășurat la Washington, potrivit presei nord-americane. Lucian Bute a fost depistat cu ostarină, o substanță folosită la antrenamente, cu efecte similare steroizilor anabolizanţi. Ostarina este interzisă din 2008.

Informația, confirmată de președintele WBC, Mauricio Sulaiman, într-un comunicat, a fost făcută publică inițial pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din rețeaua ESPN, relatează presa canadiană, care precizează că substanța interzisă la care a fost depistat pozitiv pugilistul român este ostarină (enobosarm), care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanți, potrivit romania.net.

Lucian Bute, prima reacţie: "Nu am folosit niciodată substanţe interzise"

„WBC a primit o notificare din partea Comisiei de box și wrestling din D.C. despre urme de ostarină depistată în testul antidoping al lui Lucian Bute", se arată într-un comunicat WBC.

Comisia pentru box și sporturi de contact a Districtului Columbia a anunțat WBC-ul că au fost găsite urme de ostarină în eșantioanele prelevate de la Bute în urma meciului cu Badou Jack. Nu au fost anunțate sancțiunile pe care le riscă Bute. Substanța menționată figura încă din ianuarie 2008 pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping.

[citeste si]

Potrivit ProSport, WBC nu a luat încă o decizie în privinţa lui Bute şi se aşteptă probabil şi testarea probei B.

Ostarina este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM) ce poate fi folost de sportivi în timpul antrenamentelor şi pentru creşterea formei şi a rezistenţei fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanţi. Substanţele de tip SARM au fost interzise ca atare de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) în ianuarie 2008.

Badou Jack, reacţie după ce WBC a emis comunicatul cu privire la testul picat de Lucian Bute

"Tot nu a reuşit să mă bată, chiar dacă a folosit substanţe interyise. Am câştigat lupta şi toată lumea a crezut că am câştigat lupta. În primul rând, nu ar trebui să fie o remiză. Din fericire, rezultatul se poate schimba în victorie. Trişează! Asta e o afacere dureroasă. Poţi muri în ring, e rău. Îmi place Lucian ca persoană, e un băiat bun, dar nu e deloc ok ce a făcut. Îţi pui viaţa în pericol de fiecare dată când intri în ring şi adversarul tău trişează? Poţi muri, se poate întâmpla orice în ring. L-am lovit tare de câteva ori şi şi-a revenit foarte bine din lovituri, ceea ce m-a surprins. Când am auzit că a căzut testul antidoping m-am gândit că are legătură cu modul în care a revenit foarte puternic în ultimele runde. Am crezut că e cinstit, nu mă aşteptam la asta de la el", i-a declarat Badou Jack lui Dan Rafael, jurnalistul ESPN care a oferit primul informaţia că Bute a fost prins dopat, potrivit ProSport.

Comisia sportivă din Washington DC a fost responsabilă cu efectuarea testelor antidoping legate de acest meci.

Bute (în vârstă de 36 ani), fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care și-a apărat centura de 9 ori, are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

Meciul dintre cei doi boxeri, pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate după 12 reprize, dar suedezul de origine gambiană și-a păstrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecători au dat un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111.

Lucian Bute a terminat la egalitate meciul pentru centura la semimijlocie cu Badou Jack, însă românul recunoaște că regretă faptul că n-a dat drumul mai repede la brațe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel