Lista NEAGRĂ inculpați. Dragnea: Trimitem solicitare la Comisia Europeană

dragnea
dragnea

Liviu Dragnea spune că Guvernul României va trimite o solicitare oficială Comisiei Europene pentru lămurirea situației și a contextului întocmirii 'listei negre' prezentată de Antena 3, în care erau menționate mai multe nume ale unor persoane importante din România, care ulterior au fost condamnate la închisoare. 

"Doamna prim ministru ne-a informat că Guvernul va trimite o solicitare la Comisia Europeană pentru a afla ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informațiile pe care s-au bazat. Din ce în ce mai mulți consideră că aceea a fost o imixtiune brutală în actul de justiție în România. Era o inducere a unei direcții, ca acele persoane să fie condamnate. E ceva foarte grav, fără precedent și susținem demersul premierului Viorica Dăncilă. Tentația este foarte mare să comentăm, dar eu nu vreau să comentez. Un astfel de demers pe care l-a făcut doamna prim-ministru ne va ajuta pe toți să avem mai multe elemente, mai multe informații și să încercăm să aflăm ce s-a întâmplat și de ce a fost făcut un asemenea demers din partea Comisiei Europene către un stat membru. Doamna prim-ministru ne-a informat că va face o analiză din 2012 până astăzi, să vedem dacă au mai fost astfel de solicitări și dacă au mai fost propuneri de nume în vreun document emis de Comisia Europeană, sau din partea MCV-ului," a spus Liviu Dragnea.

Lista neagră 

Reamintim că Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. În cadrul documentului sunt prezentate nume grele care au ajuns să fie condamnate. 

Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.

Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. Cererea este una imperativă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel