Urmărește emisiunea live



Listă comună PSD - PNL la europarlamentare. Robert Sighiartău arată un risc mare pentru liberali / Ce spune de alegerea președintelui României

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul liberal Robert Sighiartău trage un semnal de alarmă privind lista comună PSD - PNL de la alegerile europarlamentare.

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, și Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liebral, au anunțat miercuri că cele două formațiuni politice vor merge la alegerile europarlamentare pe o listă deschisă care va fi deschisă de un candidat independent, cel mai probabil o femeie.

Cu toate acestea, unii membri de vârf ai PNL au votat împotriva listei comune a celor două formațiuni politice, unul dintre aceștia fiind Robert Sighiartău, fost secretar general al partidului. El spune că această candidatură comună a PNL și PSD este posibil să-i determine pe votanții liberali să nu-și pună ștampila pe alianță.

CITEȘTE ȘI       -      Politicianul independent care ar putea deschide lista la europarlamentare 2024. Chirieac: Dacă președintele îi cere, atunci o va face

„Pot să înțeleg discuția despre comasarea alegerilor, însă decizia conducerii de a avea liste comune cu PSD m-a șocat pe mine, dar și pe mulți români, că am primit destul de multe mesaje. Am votat diferit față de cei din conducere care au luat decizia. Vedem dacă va fi o decizie bună, dar din punctul meu de vedere este în joc identitatea partidului”, a spus Robert Sighiartău, joi, într-o intervenție la B1TV.

El a adăugat că mulți votanți PNL ar putea „să nu voteze lista la europarlamentare“, ca urmare a faptului că sunt și reprezentanți PSD pe ea.

În plus, deputatul liberal insistă că PNL trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale, care au fost stabilite de către coaliție să aibă loc în luna septembrie, nu în noiembrie sau decembrie ca în mod normal.

„Eu, Robert Sighiartău, voi face tot ce pot ca la alegerile prezidențiale PNL să aibă candidatul său și nu un candidat din partea PSD (...) Cred că ar fi o mare greșeală”, a spus apăsat deputatul PNL.

De asemenea, Sighiartău a mai precizat că vorbește des cu primarii liberali din țară și aceștia îi spun că „vor să-i schimbe pe primarii PSD care nu au performat“.

„Se va duce o luptă destul de puternică la nivel local“, a mai punctat Sighiartău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel