Liderul PSD Cluj îi cere lui Boc să plece acasă

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, îi cere premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, să plece acasă, "din respect pentru înaintaşii" săi, pentru că ţara este "în haos absolut", iar Boc a lăsat-o "fără direcţie şi sens".

Jorj susţine în că premierul are şansa de a lua o "decizie demnă", aceea de a pleca singur din fruntea Guvernului.

"Plecaţi acasă, din respect pentru înaintaşii dumneavoastră, domnule prim-ministru ardelean. Ţara e în haos absolut. Ne-aţi lăsat fără direcţie şi sens. Câteva clipe de calm şi cugetare ardeleană vă cerem, domnule prim-ministru. Sunt clipe care încă mai pot salva ţara. Nu v-au aparţinut prea multe decizii de când sunteţi premier. Vă place sau nu, dar mai aveţi şansa unei decizii demne, aceea de a pleca singur", se arată în documentul citat.

Liderul PSD Cluj-Napoca i-a reproşat lui Boc că, în perioada în care era în opoziţie, vorbea mult despre metehnele politicii dâmboviţene, dar se pare că nu doar "debitul verbal nespecific ardelenilor" l-a deosebit de aceştia, ci şi capacitatea "de a îmbrăţişa imediat cinismul şi nerăbdarea celor care au mereu senzaţia că li se cuvine orice pe lumea asta".

"Aţi uitat că, pentru noi, ardelenii, mândria şi demnitatea, respectul pentru cuvântul dat sunt valori care ne-au făcut să stăm cu fruntea sus şi la bine şi la greu. Cândva aţi jurat cu mâna pe Biblie că nu ne veţi vinde crezurile şi a doua zi le-aţi şi scos la mezat. Aveţi senzaţia că gestul a fost uitat şi aţi primit iertarea", a subliniat Jorj.

Acesta a subliniat că ardelenii nu uită trădarea, pot avea înţelegere pentru cei care nu se pricep, pot avea răbdare pentru a aştepta maturizarea, "dar nu iubesc slugărnicia".

"Nu uităm nici faptul că aţi afirmat public că toţi PSD-iştii sunt hoţi. Aţi afirmat că Traian Băsescu este bun. Aţi afirmat că în Alianţa DA stă viitorul României. Aţi afirmat că nu veţi pleca la Bucureşti. Aţi spus că vom trăi bine. Dacă aveţi în preajmă doar oameni care vă înalţă zilnic podiumul, noi nu suntem aşa, noi vă spunem de la obraz că e prea mult. Chiar ne luaţi pe toţi de proşti, domnule prim-ministru?", se precizează în scrisoarea deschisă.

Social-democratul a mai spus că nu ştie ce impuls poate motiva o decizie a lui Boc, dar aceasta nu poate fi una raţională, câtă vreme "ameţeşte" populaţia cu viitoarea lege de impozitare a maneliştilor, fără a fi informat că există deja cadrul legal pentru impozitarea veniturilor de orice fel.

"Trebuie doar să aplicaţi legile existente, domnule prim-ministru. Foamea şi criza nu ne doboară, domnule prim-ministru, ne doboară neîncrederea. Acestea sunt adevărurile guvernării dumneavoastră. Noi, clujenii, vi le spunem. Nu vrem să vă fim simpatici, vrem doar să fim corecţi", se menţionează în scrisoarea deschisă a preşedintelui PSD Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel