Liderii de sindicate trăiesc pe picior mare la Hidroelectrica: 22.000 de lei câștigul lunar

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Hidroelectrica, societate aflată de luni bune în procedura de insolvenţă, și cu datorii uriașe acumulate, cheltuie sume imense pe liderii de sindicate. Cei care reprezintă interesele sindicale ale angajaţilor, liderii care acum vor să scoată lumea în stradă, nemulţumiţi de anumite decizii ale administratorului juridic, au „mâncat” din bugetul companiei, între 10.000 de lei şi 22.000 de lei lunar, de persoană, conform

În vara lui 2012, Hidroelectrica a intrat în insolvenţă, adică în incapacitate de a-şi plăti datoriile uriaşe acumulate la diverşi parteneri şi furnizori. Compania avea datorii de peste 5,3 miliarde de lei.

Prin urmare, frâiele contabile au fost preluate, conform legii, de administratorul judiciar, Euro Insol, care a demarat imediat un plan de restructurare menit să salveze compania. Astfel s-a recurs la concedieri în cadrul personalului administrativ - care însuma 39 la sută din totalul angajaţilor. Dintre aceștia, 154 de persoane au fost date afară. De asemenea, au avut loc renegocieri la sânge cu „băieţii deştepţi” care revendică prin contracte încheiate anterior aproximativ un miliard de lei.

Situaţia financiară dezastruoasă de la Hidroelectrica nu i-a afectat însă pe liderii filialelor de sindicat. Aceștia au primit, în ultimii trei ani, între 10.000 de lei şi 22.000 de lei lunar, de persoană. Acum, liderii de sindicat vor să scoată lumea în stradă. Aceștia au anunţat că protestele se vor derula exact în perioada în care „băieţii deştepţi” se judecă cu Hidroelectrica pentru a obţine prin contestaţie aproape un miliard de lei. Măsura are ca motivaţie declarată oficial nemulţumirea sindicatului faţă de programul de restructurare aflat în derulare.

„Am fost de acord (...) să reducem o serie de drepturi salariale tocmai pentru a proteja locurile de muncă. Restructurarea acceptată şi propusă de noi este reducerea numărului de salariaţi ai societăţii pe cale naturală, într-o perioadă de trei ani(...). Nu dorim să deschidem poarta altor sute de concedieri”, se spune într-un comunicat al Hidrosind.

Dacă, în vară, Hidroelectrica era pe minus în contabilitate cu 5,3 miliarde de lei, surse financiare au declarat că profitul la sfârşitul anului 2013 va ajunge la cifra de 430 de milioane de lei, în urma planului de restructurare adoptat de administratorul judiciar.

Vezi mai jos sumele uriașe cheltuite pe liderii sindicali de la Hidroelectrica, în ultimii trei ani:

Fișier 1

Fișier 2

Fișier 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel