Lider ALDE: PSD, principalul adversar politic în 2020

Irina Constantin / 28 dec 2017 / 14:55

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a afrimat, joi, într-o conferință de presă, că-n 2020, ALDE va fi principal partid de dreapta, iar PSD va fi principalul său adversar politic. 

Într-o conferinţă comună susţinută la sediul PSD Alba alături de deputatul Ioan Dîrzu, lider al social-democraţilor din judeţ, preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că partidul său rămâne în continuare partener al PSD, dar că alegerile din 2020 sau poate chiar şi cele europarlamentare îi vor găsi ca adversari politici.

”Noi suntem parteneri cu PSD, vom rămâne în continuare, conform înţelegerii, parteneri de bună credinţă alături de PSD, dar alegerile din 2020, sau poate şi alegerile europarlamentare, în aceste alegeri vom fi adversari politici. (...). În 2020 vom fi adversari politici, dar sper ca până atunci să avem o colaborare bună şi chiar şi atunci să ducem o campanie corectă, bărbătească, (...), fără acuze penale. Deci să fie o campanie bărbătească. Deci, recunoaştem, sau poate alţii nu recunosc, principalul adversar politic al ALDE în 2020 este Partidul Social Democrat, pentru că ALDE, fiţi convinşi şi o să vedeţi că aşa va fi, va fi principalul partid de dreapta, partid liberal de dreapta”, a susţinut Ioan Lazăr.

[citeste si]

Liderul ALDE Alba a adăugat că ”deja au început disensiunile între cei care îşi spun acum PNL”. Lazăr a susţinut că ”o să fie mulţi doritori” din PNL care o să se alăture ALDE, opinând că va fi chiar o ”trecere masivă”.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat că este convins că în 2020 PSD şi ALDE vor fi eventual rivali, nicidecum adversari. ”Adversarul nostru în judeţul Alba este PNL şi acolo ne vom focaliza pe ceea ce este de făcut”, a afirmat Dîrzu.