Legile Justiției, mesaj PPE. Orban: PSD-ALDE ar face o mare greşeală să ignore avertismentul

Ludovic Orban este de părere că Executivul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE ar face o mare greşeală să ignore avertismentul dat de preşedintele PPE, Joseph Daul, cu privire la legile Justiţiei. 

"Atragem atenţia Guvernului şi majorităţii guvernamentale PSD-ALDE asupra deciziei conducerii Partidului Popular European, prin vocea preşedintelui Joseph Daul, de a lua poziţie faţă de modificările aduse legislaţiei interne privitoare la Justiţie. Învederăm această poziţie oficială a PPE şi parlamentarilor UDMR, fără al căror sprijin modificările legislative promovate de PSD-ALDE ar fi fost imposibil sau foarte dificil de adoptat. (...) Subliniem faptul că Partidul Popular European este cel mai important şi influent grup politic la nivelul Uniunii Europene, care deţine toate poziţiile politice importante la nivelul instituţiilor europene. Din acest motiv, Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE ar face o mare greşeală să ignore avertismentul dat de preşedintele PPE, întrucât acesta survine unei atente şi ample analize asupra involuţiilor din România", arată Orban într-un comunicat.

El precizează că situaţia din România încă poate fi corectată pentru a nu ajunge într-o postură similară Poloniei, dar indică faptul că pentru acest lucru actuala majoritate parlamentară trebuie să abandoneze de urgenţă agenda retrogradă împotriva Justiţiei. 

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a criticat joi votul din Parlamentul de la Bucureşti privind modificarea legilor Justiţiei, estimând că independenţa justiţiei din România este în pericol, relevă un comunicat de presă al PPE. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel