Trafic auto Sărbători 2017, anunţ de la Poliţia de Frontieră

Poliţia de Frontieră anunţă că, pentru perioada sărbătorilor de iarnă, pentru evitarea aglomerărilor, au fost luate toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

Potrivit sursei citate, numărul poliţiştilor de frontieră care acţionează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 4.200 poliţişti de frontieră, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie.

''Va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. (...) În proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei'', precizează sursa citată.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens.

* pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad - Kiszombor;
* pe raza jud. Arad:
           T.F. Nădlac - Nagylak;
           P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota;
           P.T.F. Turnu - Batonnya;
           P.T.F. Vărşand - Gyula;
* pe raza jud. Bihor:
           T.F. Salonta - Mehkerek;
           P.T.F. Borş - Artand;
           P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;
           P.T.F. Săcuieni - Letavertes;
* pe raza jud. Satu Mare:
           P.T.F. Urziceni - Vallaj;
           P.T.F. Petea - Csengersima.

Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia ''Trafic on-line'', disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27