Liberalii resping UDMR: Sunt categoric împotrivă. Să rămână cu PDL

udmr dc
udmr dc

Ministrul Culturii și vicepreședintele Partidului Național Liberal Puiu Hașotii a susținut , luni, pentru NewsIn, că este ”categoric” împotriva luării la guvernare a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), arătând că este ”indecent” ca o formațiune politică să se ”eternizeze” la guvernare. Norica Nicolai a opinat, de asemenea, că UDMR nu are loc lângă USL. 

”Sunt categoric împotriva luării la guvernare a UDMR-ului. Nu are rost, am promis că nu îi vom lua la guvernare", a afirmat Hașotti. El a adăugat că este "indecent ca o formaţiune politică să se eternizeze la guvernare", punctând că USL nu trebuie să aibă experienţa PDL, care a fost şantajat de către cei de la UDMR.

”Mă întreb de ce niciun lider UDMR nu a luat atitudine împotriva acelui huligan Csibi Barna, de ce nu a luat atitudine în condiţiile în care a spus «La revedere, România». Şi eu îi spun «La revedere, Csibi Barna», să se ducă în Ungaria sau poate la 6.000 de km mai la răsărit, de unde au venit strămoşii lui”, a spus vicele PNL. În ceea ce privește o asociere a liberalilor cu UDMR, Puiu Hașotti e radical: ”Nu, să rămână în opoziție, împreună cu prietenii lor de la PDL”.

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat la Rtv că ”în opinia ei, USL nu ar trebui să se alieze cu UDMR”. Gigi Becali a susținut și el, că USL nu are nevoie de UDMR, considerând că premierul Ponta a făcut o greșeală în acest caz.

Co-președintele USL, Victor Ponta, a declarat, duminică, după afișarea exit-poll-urilor, că a discutat cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, și de luni vor începe discuțiile pentru crearea unei majorități constituționale cu Uniunea.  La rândul său, preşedintele UDMR a declarat, duminică seară, că a vorbit cu cei mai importanţi lideri politici, inclusiv cu şeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea "va începe discuţii fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, şi nu de certuri şi de dispute politice sterile". Președintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, tot duminică noaptea, că USL nu a discutat despre o alianță, nicidecum despre o alianță de guvernare, șeful Senatului arătând că declarația prim-ministrului Victor Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta niște ”formule de asociere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel