Legea dării în plată. Daniel Zamfir distruge cele mai mari manipulări

Deputatul PNL Daniel Zamfir explică pe îndelete toate 'controversele' Legii dării în plată pentru a evita astfel speculațiile și manipulările.

Criterii pentru Legea dării în plată

"Mai e o mare manipulare aici. LEGEA NU FACE DIFERENTA INTRE BOGATI SI SARACI! Pentru cei de buna credita care se intreaba de nu introducem criterii, le-as raspunde cu o intrebare: Cum, pe ce criterii legale si CONSTITUTIONALE, putem noi stabili de la ce nivel de venturi un om e bogat?

A mai zis acum cativa ani un fost ministru al muncii, Sebastian Lazaroiu, ca de la 800 lei pe luna esti bogat si va aduceti aminte ce a iesit! Art 16(1) din Constitutie zice asa: Cetatenii sunt egali in fata legii si in fata autoritatilor publice fara privilegii si fara DISCRIMINARE.

Sunt doua motive pentru care specialistii au recomandat sa nu introducem criterii:

1. Tocmai atunci ar fi fost contestata pe motiv de discriminare, mai ales ca respectivul criteriu, sa zicem valoarea de 150000euro ar fi fost depasit luna urmatoare pentru ca suma datorata creste exponential, iar oamenii ar fi alergat disperati sa se imprumute din alte surse (alte institutii financiare, case de amanet, camatari), ceea ce ar fi dezvoltat o alta piata de creditare mult mai putin transparenta.

2.Exemplul negativ al Spaniei, care dupa doi ani de la adoptarea darii in plata cu criterii a fost criticata de institutiile europene culminand cu rezolutia Parlamentului European din 8 oct 2015 care cere Comisiei Europene sa introduca darea in plata in toate tarile membre, tinand cont de exemplul negativ al Spaniei.

Eu n-as fi avut nicio problema cu criteriile, dar ma tem ca e o capcana a bancilor care oricum ar fi inceput sa tarasca prin procese oamenii sa dovedeasca ca se incadreaza in criterile respective. Asta a fost si unul din motivele pentru care s-a contestat exemplul spaniol", a explicat Daniel Zamfir, unul dintre inițiatorii Legii dării în plată.

O altă intoxicare: nu se vor mai da credite pentru prima casă

"Alta intoxicare e ca nu vor mai da credite pentru prima casa. E un santaj ca sa ne invrajbeasca! Hai sa-i vedem ca nu mai dau credite pentru prima casa! Ce vor face? Pentru ce vor da? Vor tine banii in banca pe dobanda negativa? Anul viitor plafonul pentru prima casa e de 1,5 miliarde lei. Sunt 40 de banci in Romania. Ia sa le vedeti cum se vor bate pe banii astia petru ca statul garanteaza 50%! Asa ca va fi concurenta intre ele care sa dea cu avans mai mic, veti vedea! Ca cele care maresc avansul vor ramane cu buza umflata!", a mai spus deputatul PNL.

[citeste si]

Legea dării în plată versus Legea falimentului personal

"Si mai e una: DE CE MAI AVEM NEVOIE DE LEGEA ASTA DACA VOM AVEA LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL?

Pentru ca legea falimentului personal se refera la toate datoriile pe care le acumuleaza o persoana si oricum ea nu rezolva problema dezechilibrului contractual intre client si banca! Nu se va imparti riscul intre client si banca. Toata povara devalorizarii ramane in spinarea imprumutatilor, cat si toata suma datorata! Mai mult, timp de 5 ani, toate veniturile persoanei care e declarata in insolventa sunt gestionate de un comitet care decide ce si cat ai voie sa cheltuiesti! Legea noastra ofera sansa oamenilor la o viata noua, fara datorii! E dreptul omului sa decida daca vrea sa ramana intr-o colivie toata viata sau sa se elibereze si sa poata negocia de pe alte pozitii cu banca!", a adăugat Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel