Laura Codruța Kovesi, DNA infirmă o informație scursă în presă

DNA infirmă, într-un comunicat de presă, informația potrivit căreia procurorul-șef al instituției, Laura Codruța Kovesi, ar fi obținut, cu mandat de la ÎCCJ, percheziția informativă a opt procurori. 

Informațiile ar fi fost cuprinse în acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare.

DNA neagă o informaţie ”scursă în presă” potrivit căreia Laura Codruța Kovesi ar fi obţinut, cu mandat de la ÎCCJ, percheziţia informatică a opt procurori. 

”În perioada 14-17 ianuarie 2018, în anumite medii online și pe un post de televiziune a fost vehiculată o informație potrivit căreia "procurorul șef al DNA a obținut, cu mandat de la ICCJ, percheziția informatică a opt procurori care au fost căutați în computere, telefoane, laptop-uri și reportofoane". Informația a fost prezentată ca fiind conținută într-un raport al Inspecției Judiciare. Informația potrivit căreia procurorul șef al DNA a obținut, cu mandat de la ICCJ, percheziția informatică a opt procurori este falsă, iar o astfel de informație nu se regăsește în niciun raport al Inspecției Judiciare despre care procurorul șef al DNA să fi luat cunoștință.” transmite DNA. 

Informația, din acțiunea disciplinară a IJ

Reacţia vine după ce Inspecţia Judiciară a constatat că procurorul şef al DNA ar fi comis mai multe abateri disciplinare, raportul fiind transmis Secţiei pentru Procurori a CSM. Potrivit luju.ro, din acţiunea disciplinară ar fi reieşit şi că Laura Codruţa Kovesi ar fi obţinut, cu mandat de la instanţa supremă, percheziţia informatică a opt procurori, printre care şi fostul şef al Secţiei a II-a, Claudiu Dumitrescu.

Potrivit sursei citate, motivul ar fi fost încercarea de a afla numele celui care ar fi înregistrat şedinţa DNA care a apărut în spaţiul public.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel