Urmărește emisiunea live


Laszlo Tokes a fost informator al Securității. Vezi cine spune asta

În emisiunea "Subiectiv" moderată de Răzvan Dumitrescu, jurnalistul Ioan Itu a declarat în direct că Laszlo Tokes a fost informator al Securității. Ioan Itu a spus că în 1992,  revista Tinerama a publicat angajamentul de informator al lui Tokes.

 "La câteva zile după ce am publicat, am dat un interviu telefonic la Radio Budapesta. În acelaşi timp era pe circuit la Lazlo Tokes, a fost în paralel interviul. În momentul în care a fost întrebat de jurnaliştii de la Radio Budapesta cum explică semnătura lui pe acel angajament, a spus: "Am semnat şi eu ca atâţia alţii". (...) Nu a avut tupeul să mă dea în judecată", a spus jurnalistul Ioan Itu, în direct, la Antena 3.

 Realizatorul Răzvan Dumitrescu a afirmat că, de multe ori, o astfel de poveste ar însemna o îngropare de carieră politică, pentru domnul Tokes pare să fie o propulsare.

 Ioan Itu a adăugat: "A fost sprijinit de un alt colaborator al Securităţii, care e în fruntea statului. Ce să ne mai ascundem după deget? Ăsta-i adevărul!".

Referitor la acest subiect, fostul purtător de cuvânt al SRI, Nicolae Ulieru, a declarat recent la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, că în 1990 a văzut dosarul de informator la Securitatea română, dar şi la cea maghiară, al lui Laszlo Tokes.

"Nu ştiu de ce SRI-ul nu furnizează către CNSAS dosarul de informator al lui Tokes Lazslo. Mie mi s-a arătat în 1990 dosarul de informator cu angajamentul scris şi semnat de Tokes, angajament atât faţă de Securitatea română, cât şi mai târziu faţă de Securitatea maghiară", a spus Ulieru la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel