Lapte de bou. Rețeta veche, perfectă și-n perioada postului!

Ema Apostu / 12 feb 2020 / 17:55 Salveaza PDF Comentarii
Sursa foto: captură video Digi24
Sursa foto: captură video Digi24

Laptele de bou se poate prepara în mai multe variante. Rețeta aleasă astăzi este cea care se pregătește, mai mult, în zona Sibiului. Iată ce ai de făcut. Este atât de simplu...

Ingrediente

4 căni seminţe de dovleac, decojite
1 litru apă/lapte
1 praf sare

Cum se prepară

 

Lapte de bou cu felii de mămăligă. Apa/laptele se fierbe. Între timp, seminţele de dovleac se prăjesc la cuptor şi se macină până se obține o făină fină. Făina se adaugă în apa clocotită (sau în laptele clocotit), potrivit retete.unica.ro.

Lapte de bou cu felii de mămăligă. Se amestecă, până când se obţine o pastă groasă, se adaugă sare şi se mai fierbe la foc mic pentru încă 10 minute. Se servește cu felii de mămăligă.

Vezi și: Șuberek dobrogean, rețeta originală. Gust de neînlocuit!

Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă. Mănânci și nu te mai saturi de ea!

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29