Klaus Iohannis, despre PNRR: Situație destul de bună, vă spun și de ce

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre PNRR, în contextul ultimelor discuții cu CE. 

”Situația, după părerea mea, este destul de bună, având în vedere că noi avem un PNRR finalizat, l-am depus și cred că aceste discuții cu CE sunt benefice, pot să vă spun și de ce” a spus președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles. 

Președintele a argumentat: ”Nu ne-ar ajuta o aprobare rapidă acum fără a merge în profunzime pentru că, ulterior, aceste proiecte trebuie implementate și decât să avem discuții ulterioare pe fiecare tranșă de finanțate, cum, din păcate, s-a întâmplat de multe ori până acum, prefer să avem toate aceste discuții și clarificări la început, să avem toate aspectele discutate și lămurite cu Comisia, după care să pornim la implementarea proiectelor în așa fel încât să le putem implementa foarte repede și foarte bine, fără să ne oprim pe parcurs, cum s-a mai întâmplat, din păcate la fonduri europene - că s-a oprit finanțarea, că proiectul nu a corespuns. Mai bine sacrificăm o lună sau două, clarificăm tot și când este gata, pornim și le punem în practică.”

România a cerut un nou termen pentru evaluarea PNRR

România a cerut o amânare cu privire la PNRR. Marcel Ciolacu, lider al PSD, a afirmat, într-o intervenție televizată, că ”Preşedinta Comisiei a validat azi vreo 10 PNRR-uri. Italia a avut-o astăzi. În timp ce 10 state europene au trecut deja, li s-a validat PNRR, România a făcut o scrisoare Comisiei,  (...) s-a adresat Uniunii să i se mai dea un termen de evaluare a PNRR”

De ce se află Klaus Iohannis la Bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, în perioada 24-25 iunie 2021, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migrației, relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă. 

De asemenea, Președintele României va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

Totodată, în marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizației. Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19, a arătat Administrația prezidențială, într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel