Kelemen Hunor: „UDMR trebuie să obțină cel puțin 90% din votul maghiarilor”. Ce spune despre comasare

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit marți despre strategia partidului său pentru alegerile prezidențiale și importanța reprezentării corecte a tuturor curentelor politice.

Hunor a subliniat că este esențial ca polul de dreapta să prezinte un candidat adecvat, iar alianța PSD-PNL să ofere un candidat de stânga pentru a nu exclude o parte semnificativă a electoratului.

„Aici intră PNL într-o încurcătură foarte mare. Nu se poate să ai polul de dreapta cu un candidat de dreapta și polul de stânga cu un candidat tot de dreapta, fiindcă atunci ce face electoratul de stânga, al PSD-ului?”, a explicat președintele UDMR, în emisiunea „Insider Electoral”, de la Prima News.

El a evidențiat că UDMR trebuie să se concentreze pe obținerea unui sprijin semnificativ din partea comunității maghiare, menționând că „UDMR trebuie să obțină cel puțin 90% din votul maghiarilor care se duc la vot”.

„Cu 50% nu facem nimic, am pierdut. Cu 75%, cu două treimi, dacă nu avem 90% și ceva la sută, nu avem reprezentare proporțională”, a subliniat Kelemen Hunor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ceea ce privește decizia de comasare a alegerilor locale și parlamentare, Hunor a menționat că, deși nu este o practică neobișnuită în Europa, anunțul ar fi trebuit făcut mai devreme pentru a oferi timp suficient pentru pregătiri.

„Era bine să fie anunțată din timp, nu în ultimul moment, astăzi nu știm cum va arăta Ordonanța de Urgență care va fi adoptată mâine sau poimâine”, a explicat liderul UDMR.

În concluzie, Hunor a subliniat că, în politică, prioritățile și strategiile trebuie să fie adaptate pentru a obține succesul electoral, iar decizia de comasare a alegerilor, deși tardivă, nu este în sine o problemă de democrație, ci mai degrabă una legată de timp și comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel