Jurnalist ROMÂNIA TV, INTERZIS la protestele din Londra. A fost și AMENDAT

Captură video RomâniaTV
Captură video RomâniaTV

Un jurnalist România Tv a fost amendat în Londra. Polițiștii i-ar fi interzis să transmită imagini de la proteste.

Corespondentul România Tv în Regatul Unit, Ciprian Vârlan, a fost amendat de polițiștii britanici și i s-a interzis să transmită imagini de la proteste, relatează postul TV. 

"Mă aflu la sediul Guvernului Regatului Unit, practic celebra stradă numărul 10 și nu spun asta întâmplător. Este pentru că am acest card de presă, este un card de presă eliberat de autoritățile britanice, este singurul card de presă cu care se poate trece de securitate, iar astăzi având în vedere că sunt corespondentul RomâniaTv în Regatul Unit am decis că trebuie să vin să văd ce se întâmplă la proteste știind faptul că suntem într-un lockdown. La protest am și înregistrat ofițerii de poliție, trebuie spus faptul că avem dreptul să înregistrăm ofițerii de poliție, iar unul dintre ofițeri mi-a spus că am un card de presă care nu este recunoscut de autoritățile britanice. Dacă nu ai un card recunoscut de autoritățile britanice, practic nu poți să vii să dai live din fața Guvernului.", a povestit jurnalistul într-o intervenție la RomâniaTv.

Poliția britanică va fi dată în judecată

Acesta susține că ulterior a vorbit cu alți ofițeri de poliție care l-au pus să verifice veridicitatea cardului de presă la un aparat special, constatându-se că legitimația sa este valabilă. Acum Ciprian Vârlan spune că se va adresa în instanță împotriva polițiștilor britanici.

"Nu oricine poate veni pe această celebră stradă. Într-un final m-am întâlnit cu alți ofițeri de poliție pentru că am mers la sediul poliției de peste drum, iar aceștia m-au trimis la sediul Guvernului pentru că aici este un cititor special de presă, acesta a fost citit, este legal. Am drept de a deține acest card. Ghinion pentru mine, un minut m-ai târziu m-am întâlnit iar cu acel ofițer de poliție care mi-a spus că de ce am venit să mă plâng dacă mi s-a spus să plec acasă. Am vorbit cu asociația care mi-a înlesnit posibilitatea de a face acest card de presă, iar în acest moment ne vom îndrepta împotriva poliției britanice într-un proces. Ce este surprinzător, nu mi s-a eliberat niciun document din care să reiasă că am încălcat o faptă penală, sau vreo regulă a acestui lockdown. Situația mea a ajuns și pe masa biroului de presă a Guvernului.", a povestit jurnalistul într-o intervenție la RomâniaTv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel