EXCLUSIV  Județul pentru care legarea de București nu a fost un bine. A pierdut 50.000 de locuitori. ”Dacă nu ne trezim, nu putem spera la mai bine în următorii 10 ani”

pexels
pexels

”Legarea de București mai mult ne-a dăunat”.

Prefectul Radu Perianu, candidatul PNL la conducerea CJ Argeș, o recunoaște: Dâmbovița se pare că ne-o ia înainte la multe capitole de dezvoltare. Drumurile din Dâmbovița sunt mult mai bune decât cele din Argeș. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit: Haideți, domnule prefect! Ani de zile ați fost singurul oraș din România legat de Capitală printr-o autostradă. 

Prefectul Radu Perianu: Da, Piteștiul a fost singurul oraș legat prin autostradă de Capitală și de polul economic din zona Capitalei, numai că, din păcate, nouă nu ne-a folosit deloc, am avut o administrație fără viziune, care nu a știut să profite de situație. La prima vedere, cel puțin, legarea de București mai mult ne-a dăunat. Studenții s-au dus să învețe în București, au vrut să rămână în București, pentru că găseau locuri de muncă mult mai bine plătite. Prin urmare, Argeșul nu a știut să profite de această arteră care ne lega de Capitală. A pierdut cam 50.000 de locuitori. Am pierdut populație și, mai mult, e și îmbătrânită. Media de vârstă a crescut cu 7 ani, în ultimii ani, ceea ce înseamnă că nu mai ești atractiv pentru companii. Dacă nu înțelegem să ne trezim și să ajutăm impulsionarea mediului economic în Argeș, nu putem spera la mai bine în următorii zece ani. Dacă stăm și băltim ca până acum, perspectivele iată că nu sunt bune. 

Vezi continuarea discuției de la minutul 8: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel